Den uavhengige representanten sier i sin interpellasjon at han de siste ukene har fått flere meldinger om at boligkontoret har installert nye beboere — til dels sterkt belastede personer — i de tidligere eldreboligene. Det har blant annet resultert i mye bråk og hyppige besøk av politiet. Det har skapt frykt i området som tidligere var preget av fred og idyll.

Les også: - Kanestrøm preges av byråkratisk apati

Skapte uro

– I fjor sommer ble beboerne i de kommunale boligene — i brevs form — anmodet om å flytte ut innen en angitt dato. Beboerne fikk da tilbud om andre kommunale boløsninger. De som ikke aksepterte tilbudet, måtte skaffe bolig selv. Hele prosessen var begrunnet med at det hastet med å starte saneringen av boligmassen.

da Silva presiserer at utspillet — der og da — skapte mye uro og engstelser.

– Når ansvarlig byråd bruker tidsaspektet i prosessen som pressmiddel for å få beboerne til å flytte, er det merkelig at boligkontoret iverksetter løsninger som innebærer at boliger igjen blir tatt i bruk.

Les også: Eldre bor på gamle røykerom

Hvem bor der?

– Derfor ber jeg byråden informere om de nye leietakerne og hvorfor de er plassert på Otium.

– Jeg ønsker også svar på når kommunen planlegger oppstarten med riving av boligene på nordsiden av brua i Tromsdalen.

– Ett tredje punkt i denne sammenhengen er når selve utbyggingen av eiendommen starter. Når det for snart ett år siden ettertrykkelig ble presisert at denne prosessen hastet, er det merkelig at ikke noe har skjedd i mellomtiden, sier Eduardo da Silva i sitt skriv til ordføreren.

Les også: Har 12 nye korttidsplasser klare