I planene – der byggetrinn to ble lagt ut til offentlig høring tidligere i desember – beskrives hvordan i alt 22 blokker på mellom tre og syv etasjer skal plasseres ut i terrenget på nedsiden av Fylkesvei 53, mellom Krokenstranda og Krokenelva.

– Vi håper på å komme i gang så raskt som mulig, og vi tror at vi kan sette spaden i jorda tidligst om ett år, sier Erlend Sundstrøm, administrerende direktør i Odd Berg-gruppen.

LES OGSÅ: BYGGER LUKSOSBLOKK PÅ "KRÅKESLOTT"-TOMTA

Tomta der boligene skal bygges er på cirka 100 mål, og Sundstrøm regner med at det vil bli ferdigstilt 60-70 boliger per år. Det kan imidlertid gå fortere.

Ferdig om fem til åtte år

– Det er markedet som avgjør hvor raskt vi skal bygge, men vi ser for oss en utbygningsperiode på mellom fem og åtte år, sier Sundstrøm.

Utbyggingsprosjektet inneholder ikke kun boliger. Et forretningsbygg på 3.000 kvadratmeter, samt en barnehage er også inkludert i planene.

LES OGSÅ: SPÅR PRISBOOM I BOLIGMARKEDET

– I forretningssenteret ser vi for oss at vi kan samle en del bydelsfunksjoner som dagligvarebutikk, treningssenter, helse- og tannlegestasjon, sier Sundstrøm.

Kostnaden for utbygging er ikke detaljberegnet ennå, men ifølge Sundstrøm har man et kostnadsoverslag.

– Vi snakker om et stort beløp, om man regner med 50.000 kvadratmeter til en kostnad av 40.000 kroner per kvadratmeter dreier det seg om et milliardbeløp, sier han.

Sundstrøm og Odd Berg-gruppen tror at boligene på Stenberg-eiendommen vil være attraktive.

Tre store utbygginger

– Vi har valgt å bruke en lavere utnyttelsesgrad enn eksempelvis Tomasjordnes – vi har omtrent halvparten. Det vil gi et åpent og lyst boligområde som har høy kvalitet, sier Sundstrøm.

Han frykter ikke at det skal bli en overetablering av boliger i Kroken. Det er per i dag tre større utviklingsprosjekter i emning i bydelen: På nabotomta mot sør ble nettopp reguleringsplanen for 165 boliger i Kroken Vest vedtatt, og i steinbruddet sør for slalåmbakken planlegger Veidekke å bygge 230 boliger.

– Jeg tror tvert om at de tre prosjektene vil øke interessen for Kroken-området, og gjøre det mer attraktivt. Det er lenge siden de ble bygget noe nytt her ute, sier han.

SE FLERE BOLIG-SAKER HER!

SLIK SER DET UT I DAG: Stenberg-eiendommen består i dag mest av hauger av pukk og stein – men om noen år kan det stå over 600 boliger her. Foto: Christer Pedersen