Tirsdag kveld holdt Nordlys og NRK valgdebatt på Verdensteateret. Da Kystpartiet møtte opp for å ta del i debatten fikk de beskjed om at det ikke var plass. Det fikk lederen i Troms Kystparti, Geir Finne, til å se rødt.

– Jeg ble veldig irritert. Hvis ikke alle partiene er representert, hva er da vitsen med en toppkandidat-debatt?

- Ble ikke invitert

Finne synes det er oppsiktsvekkende at hans parti ikke ble invitert til debatten. Han ringte for å få informasjon om hva debatten gikk ut på og fikk vite at det var for toppkandidatene.

– Jeg fikk da Kristian Andresen til å komme og ba en representant fra Nordlys om å holde av en plass til han. Da sa de at det ikke var plass, forteller Finne.

– Viser manipulasjonsvilje

Det som får han til å reagere sterkt er at By- og landlista er representert. En helt ny liste i byen som er på størrelse med Kystpartiet.

– Man begynner jo å lure på hva de driver med. Jeg nekter å tro at Nordlys er så ukyndige at de ikke vet at Kystpartiet finnes. De viser vilje til manipulasjon, sier Finne.

Han synes også det er trist at en så ung ordførerkandidat som Kristian (21 år journ.am) ikke får være med på slike debatter.

– Det gir jo dårlig smak til de unge som ønsker å være med i politikken. Jeg ønsker i alle fall at flere yngre skal rekrutteres inn i partiene, sier Finne.

Tok kontakt for sent

Debattleder for Nordlys, Oddvar Nygård, sier det er beklagelig at det ble sånn.

– Han tok først kontakt med meg ti minutter før debatten startet. Da var det altfor sent å gjøre noe med det, sier han.

Kluss med kommunikasjonen

Redaktør i Nordlys, Silje Charlotte Solstad, sier hun var i kontakt med partiet før helgen.

- Jeg ba han sende en e-post på hvem som skulle være med i debatten. Jeg fikk aldri noe svar så de var ikke med på lista over deltakere.

Hun beklager at det ikke har vært tydelig nok kommunikasjon.

- Det ble noe kluss med kommunikasjonen der.

Når det gjelder Finnes anklager om manipulasjon, avviser Solstad dette.

- Jeg sa før helgen at de var velkommen. Vi har ikke prøvd å manipulere dem vekk fra debatten, sier hun.