Tromsø er inne i en fin utvikling og har drivkraft som peker fremover.

Kommunevalget dreier seg om å velge hvilke verdier og hvilke personer som best kan ivareta oss selv, våre nærmeste og stedet vi bor på.

Dette blir mitt første valg som politiker. I mange år har jeg vært nært de politiske miljøene, både gjennom jobb og verv. Men som de aller fleste av oss, har jeg tenkt at min innsats for samfunnet fikk komme på andre måter enn å selv gå inn i politikken.

Les flere valgblogger her

Denne gang er det annerledes, og det har sin enkle forklaring: Vi har et fantastisk Tromsø som vi må bygge videre!

Jeg opplever høyresida som lite konstruktiv når det gjelder å utvikle det mangfoldige, kreative Tromsø.

Hvis bremsene blir satt på slik det gjennom tid har blitt signalisert fra den kanten, er jeg redd for at Tromsø ikke helt blir det samme Tromsø lenger - en raus, inkluderende, spennende og by i verden, en by i rivende utvikling.

Den blå alliansen bruker ofte økonomisk ansvarlighet som et argument for få tromsøvelgerne over på deres side. Det er riktig at lånegjelda har vokst, men dette er ikke minst på grunn av at det var tvingende nødvendig å gjøre investeringer i viktige bygg da Arbeiderpartiet tok over tømmene i 1999.

Lånene er vi i stand til å betjene, og det har i denne perioden vært stor fokus på å få økonomien på rett kjøl, noe en drift i balanse og et overskudd på 51,9 millioner kroner i 2010 er håndfaste bevis for.

Les alt om valget her

Det har de siste årene vært jobbet hardt for å effektivisere administrasjonen og å ha flere hender i arbeid der det er voksende behov: i skole, barnehage, helse og omsorg. Det er imidlertid fortsatt en vei å gå for å oppnå de mål vi har satt oss, både når det gjelder økonomi og utvikling.

Programmet viser at dette vil vi prioritere. Jeg har stor tillit til at de nye kostene i Arbeiderpartiet skal klare å ta tak i disse utfordringene den kommende perioden.

Å avskaffe 125 millioner kroner i eiendomsskatt, slik høyresida forfekter, gir neppe økt ansvarlighet. Dette er midler som i dag brukes til fellesskapsløsninger, ikke minst for barn og unge, og Tromsø er en by som det er svært godt å bo og vokse opp i.

Vi har fritidstilbud i form av et spektrum av kulturaktiviteter, sport, friluftsmuligheter og videreutdanning. Verken Høyre eller Frp har vært kulturens fremste støttespillere i denne perioden. Det er ingen grunn til å tro at de vil endre på dette fremover, tvert imot må de kutte og spare inn når de skal gi avkall på eiendomsskatt.

I stedet pekes det på private aktører. Det er et faktum at kultursektoren alene står for mange arbeidsplasser, pluss at kultur trekker tilreisende til byen og dermed også bidrar til verdiskapning innenfor mange bransjer.

Det blir da ganske meningsløst å skulle kutte i støtten til utviklingen av Tromsø som en aktiv kulturby.

Til alle som er glade i det Tromsø vi har i dag, har jeg bare ett budskap: Sjekk partiprogrammene og tenk deg om.

Stem på dem som gir deg det Tromsø du ønsker å ta med deg inn i fremtiden. Vil du fortsatt ha et ansvarlig, men romslig Tromsø med fokus på samhold, felles trivsel og utvikling er det Arbeiderpartiets liste du putter i konvolutten på valgdagen.

Godt valg!

Gunn Sissel Jaklin er Arbeiderpartiets 6. kandidat. Foto: Privat