Den figurative kunstneren Anna-Brith Arntsen åpnet for to uker siden et kombinert galleri og rammeverksted i Tromsdalen. Der stiller hun ut malerier laget av henne selv og mannen Per Johnny Kristiansen. I det samme lokalet har hun også eget rammeverksted.

– Å lage rammer og ramme inn gamle malerier på ny er et eget håndverk. Jeg synes det er en flott, gammel tradisjon som er viktig å ta vare på og som folk vil sette pris på at blir holdt i hevd, sier Arntsen.

Arbeidsfellesskap

I tillegg til galleri- og rammeverksteddriften leier Arntsen ut tre arbeidsplasser på bakrommet til tre andre kunstnere, som i likhet med henne selv driver med figurativ kunst.

– Figurativ kunst på verdensbasis er veldig i vinden for tiden. I Norge derimot er ikke vinden like sterk. Derfor er det veldig hyggelig og givende å samle de figurative kunstneren i Tromsø på et felles sted, mener Arntsen.

En av kunstnerne som holder til på bakrommet hos Arntsen er Magnar Arn Blix Rudi. Han er veldig positiv til at de figurative kunstnerne har fått et felles møtested.

– Å ha et godt arbeidsfellesskap bidrar til trivsel og sosialt samvær. Man får mulighet til å diskutere sitt eget og andres arbeider og hente inspirasjon fra hverandre, sier Rudi.

Komplett tilbud

På sikt ønsker også Arntsen å avholde kurs, temakvelder, forelesninger og workshops på rammeverkstedet. Som tidligere akademiker er hun opptatt av å dele kunnskap om figurativ kunst med alle som måtte ha interesse for det.

– Kunstakademiene i Norge har nesten fjernet figurativ kunst helt fra sine utdanningsprogrammer. Nå må unge kunstnere studere på større internasjonale kunstakademier dersom de er interessert i å studere figurativ kunst. Derfor ønsker jeg å kunne lære bort litt av det jeg kan her i Tromsø for å tilby unge kunstnerspirer et lokalt tilbud, forteller Arntsen.

Arntsen håper nå at rammeverkstedet hennes kan bli en populær møteplass for kunstinteresserte i Tromsø.

– Vi kan tilby både kunst, rammer og kunstmateriell eller bare en kopp kaffe og en koselig prat dersom man ønsker det, sier Arntsen med et smil.

Samlingssted: Magnar Arn Blix Rudi er en av tre figurative kunstnere som har leid arbeidsplass på det nye rammeverkstedet. Foto: Egil Rogstad