– Vi har bestemt at fjellfyrverkeriet blir på Mandelasletta i Tromsdalen, mens årstall og lyspunkter blir som før på fjellet, sier leder for Fjellfyrverkeriet, Michelle Pedersen.

Vil vises godt

Grunnen til splittingen av årstall og fyrverkeri skyldes været. Pedersen er ikke redd for at folk ikke skal få med seg fyrverkeriet.

– Vi deler oss for å være sikker på at det blir fyrverkeri. Det er veldig væravhengig. En gang tidligere har det også vært fyrverkeri på Mandelasletta. Det kommer til å synes godt fra byen. Rakettene går hundre meter opp i lufta og blir nærmere for dem som er i sentrum.

For 69. gang

Fjellfyrverkeriet får hjelp fra Fjellheisen med å frakte opp malingsspann og diesel til årstall og lyspunkter langs aksla og på fjellet.

– Vi får god hjelp fra Fjellheisen. De har sagt at de kan hjelpe oss sånn at vi slipper å bære opp selv.

Fjellfyrverkeriet ble stiftet 31. desember 1946. Årets fjellfyrverkeri blir det 69. i rekken, og nyttårsaften 2016 ligger det an til storstilt feiring av det 70. fjellfyrverkeriet.

– Vi har hatt nøye telling for å finne ut når 70-årsjubileet er, og mener vi har kontroll på når det er. Vi må finne på noe spesielt neste år, sier Pedersen.

Pengeinnsamling

Tirsdag startet innsamlingen til Fjellfyrverkeriet. De tradisjonelle bøssene i form av utbrukte rakettrør for fyrverkeri står i alle byens kjøpesenter. I tillegg håper gjengen av frivillige bak det tradisjonsrike fyrverkeriet på Fjellheisen at mange også bruker muligheten til å støtte dem gjennom Norsk Tippings grasrotandel.

Til fjorårets fyrverkeri fikk de inn 31.000 kroner på bøssene.

– Vi håper på det samme eller bedre resultat i år. Vi er avhengig av støtte fra næringslivet og håper også på støtte fra grasrotandelen. Budsjettet er på rundt 100.000 kroner, sier leder for Fjellfyrverkeriet, Michelle Pedersen.

FLYTTES: Nyttårsaften blir det årstall og lys på fjellet, mens selve fyrverkeriet flyttes til Mandelasletta. Dette er fra fjorårets fjellfyrverkeri. Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad