I midten av mai lanserte det lille, tromsøbaserte spillselskapet The Arctics sitt andre spill til iOS. "The Flag Bearer - Dropper of Flags" har vikingen Thor i spissen for selskapets satsning på iPad-spill - et potensielt veldig lukrativt, men konkurranseutsatt marked. Og allerede nå blir det fargerike spillet lagt merke til.

I to dager nå har tromsøspillet ligget på førsteplass blant nye arcadespill i den norske delen av apples App store.

- Vi er usikker på algoritmen, men det kan være på grunn av aktiviteten i spillet og nedlastinger. Det er litt artig, sier Jorg Hauan - en av to ildsjeler bak spillet.

Hauan forteller at selskapet har fått gode tilbakemeldinger fra spillerne, og at det nå jobbes på spreng med å legge til nytt, etterspurt innhold.

- Feedbacken vi har fått så langt har vært veldig fint. Folk synes det er artig, og det er jo veldig gøy for oss. Folk forteller at de har klart over 140 flagg, så enkelte begynner å bli gode. Nå ber de om mer innhold, og vi jobber hardt med å utvikle dette.

"The Flag Bearer - Dropper of Flags" er enn så lenge kun tilgjengelig til iPad. Det er gratis for nedlasting i App store.