Med støtte fra Introfondet og Innovasjon Norge har Stein Medby (37) vært med på å utvikle appen som kan gjøre gitarlærere overflødige, men ikke helt.

– Ideen har vært å lage en app som jeg selv skulle ønske fantes da jeg selv skulle bli bedre på gitar, og da jeg øvde ti timer daglig, sier Medby på telefon fra Oslo.

For viderekomne

Appen GuitarGuru Technique lanseres i 50 land og er solgt i Kina, Russland, Nederland, Hellas og Malaysia. Det er den første av en serie på fem apper som skal gjøre gitaropplæring tilgjengelig i digital form. Appen er tilgjengelig både i App Store og Google Play.

– Det ligger en strategi bak appen. De fleste er laget for nybegynnere, jeg vil nå flere, de som er gode og dedikerte gitarister, sier Stein Medby.

Han har studert ved The Royal College of Music i London og Berklee College of Music i Boston. Av de 20 årene Stein Medby har jobbet som gitarlærer, har han jobbet fem år ved Kongsbakken videregående skole.

Ideen om en appen har han hatt i ti år. Nå har han permisjon fra lærerjobben for å satse på app på heltid.

Blir overflødig

– Målet er å etablere dette som en kulturarbeidsplass i Tromsø. Jeg føler det er rett tid nå å satse på et produkt tilpasset fremtida.

I GuitarGuru Technique presenteres låtene gjennom video, lyd, noter og tabulatur. I tillegg kan man ved et klikk velge bort melodi eller akkompagnement, eller variere avspillingshastigheten saktere eller raskere.

– Vil ikke den nye appen føre til at gitarlærerne blir arbeidsledige?

– Det er et godt spørsmål, men det tror jeg ikke. Appen vil gjøre jobben som gitarlærer lettere. Man klarer aldri å erstatte en gitarlærer helt, og appen åpner nye muligheter for elevene, mener Stein Medby.

MuApps har gjort avtale for bruk av teknologien i presentasjonen av en kjent norsk artists låter.

– Folk skal lære å spille låtene når de kommer ut i mars, sier Stein Medby.