52-åringen, med fortid som TIL-spiller, TUIL- og Sogndal-trener og utvikingssjef i TIL, har det siste året bodd i Frankrike sammen med yngstesønn Ulrik Yttergård Jenssen (17). Nå flytter han hjem for å bli ny spiller- og trenerutvikler i Troms Fotballkrets fra 1. juni.

- Den jobben jeg har fått nå passer veldig bra og jeg ser veldig frem til å begynne å jobbe med den. Det er et miljø jeg kjenner godt, og jeg har samarbeidet veldig godt med alle kretsene da jeg jobbet som spillerutvikler i TIL, sier Jenssen til itromso.no.

Og avslører at han har takket nei til flere tilbud om klubbtrenerjobb både i Nord- og Sør-Norge.

- Der er sesongen godt i gang. Det var dette passet for meg nå.

- Ulrik blir i Lyon

Flyttingen hjem sammen med kona Ann-Torild - som også har fått ny jobb i Tromsø - vil i utgangspunktet ikke påvirke Ulrik Yttergård Jenssens fremtid i Lyon. Det har tidligere spekulert i at 17-åringen kan lånes tilbake til TIL.

- Så langt er planen at han blir i Lyon. Han har bare blitt flinkere i språket, og tryggere og tryggere i hele systemet. Akkurat nå ser han for seg at han ønsker å fortsette her nede. Det bestemmer han selv, sier 52-åringen.

Yngstesønnen er i full trening igjen etter en meniskoperasjon i oktober. I Frankrike har Jenssen på nært hold fått studere hvordan en klubb med et europeisk topplag på herresiden og et av verdens beste damelag er organisert.

- Den største forskjellen er hva de har av økonomi å legge inn i det. De har et medisinsk apparat som er helt rått, sier Jenssen.

Han har landets høyeste trenerutdannelse med UEFA Prolisens-kurs. I jobbens om spiller- og trenerutvikler i Troms vil han blant annet vil lede fotballkretsens arbeid med spillerutvikling på sone-, krets- og regionsnivå. Hovedfokus på aldersgruppen 13-16 år.

- De har holdt på mye lengre med toppfotball i Frankrike. Det er et løp som kjøres mot talentutvikling som ennå ikke er på plass i Norge. Men sakte men sikkert så jobber man seg tryggere i Norge. Men alt må skje på norske vilkår. Man må ikke bare suse inn med mange tanker fra utlandet. Det tror jeg blir veldig viktig.

Ny klubbutvikler

Samtidig som Truls Jenssen erstatter Morten Kampevold i fotballkretsen, går Espen Pedersen som klubbutvikler i ett års engasjement.

- Espen er en ung, kvalitetsbevisst og dyktig leder som vi ser fram til å få med i vårt team, skriver Jo Are Vik i pressemeldingen fra fotballkretsen.

-

NY KLUBBUTVIKLER: Espen Pedersen Foto: Lars Eidissen