Tirsdag kom et båtlass fra Moelv med 18 av de til sammen 84 modulene, som skal utgjøre det toetasjes Modulbygg Campus på Universitetet i Tromsø.

Bygget skal inneholde plasser til cirka 350 studenter og ansatte ved Universitetet.

– Planene startet i fjor sommer, og årsaken var en oppsigelse i en leieavtale Universitetet hadde på UNN. 80 mastergradsstudenter har hatt sine arbeidsplasser der, Men så trengte UNN arealene selv, og vi måtte raskt finne en løsning, forteller konstituert direktør ved avdeling for bygg og eiendom på UiT, Øistein Hanssen.

Pirer

Løsningen ble et midlertidig modulbygg, der inspirasjonen ble hentet fra romstasjoner — de ulike delene av bygget kan kobles av og på, stenges og åpnes, uten at det påvirker resten av bygget. Kravet til fleksibilitet var stort, og det samme var kravene til de tekniske løsningene.

– Modellen går ut på at vi har en fellesfunksjon i midten, som vi kobler pirer på. Vi startet med å skulle skape cirka 80 studentarbeidsplasser, og ti ansatteplasser. Men det er en stor underdekning på studentarbeidsplasser, og det vil komme et større behov. Derfor kobler vi på alle pirene med en gang, og får plass til 350 arbeidsplasser, sier han.

iTromsø fikk være med Hanssen og prosjektleder Grete Nilssen når de siste av de første 18 modulene ble løftet på plass til det som skal utgjøre fellesområdet i bygget.

Pris

Prislappen på bygget, som er planlagt å stå i ti års tid, er satt til 40 millioner kroner. UiT betaler regningen selv.

– Etter hvert kommer MH2, og dermed kan medisinstudentene flytte arbeidsplassene sine over dit. Planen er at vi skal kunne plukke vekk moduler, etter hvert som vi ikke har behov for dem. Bygget vil også kunne flyttes etter hvert, sier Hanssen.

UiT fikk inn syv anbud, og kontrakten for selve modulbygget gikk til Malthus AS. Avdeling for bygg-og eiendom på UiT er byggherre gjennom sin egen prosjektseksjon.

– Betongarbeidet, som utføres av KK Entreprenør fra Risøyhavn, ble satt i gang i januar, og tirsdag ble de første modulene satt på plass. Første innflytting vil skje til påsken, og i juni skal bygget være helt klart, sier Hanssen.

SETTER PÅ PLASS: Her er en av de 84 modulene som bygget skal bestå av. De 18 første modulene kom til tromsø tirsdag, og ble heist på plass onsdag. Foto: Ronald Johansen