tromsø: iTromsø har tidligere skrevet om den kjente dinosauren Igu, som etter mange år som lekekompis og klatrestativ på Tromsø museum, skulle bli Tromsø kommune sin eiendom. 1. mai skulle dinosauren flytte ut av museet, og mange lurte sikkert på hva som skulle skje med Igu etter dette.

Kreative sjeler i Tromsø kommune hadde løsningen på hva som skulle skje med Igu: Han skulle demonteres, for så å settes opp igjen ved lekeplassen på Charlottenlund og være en del av en satsing på friluftsområdet på toppen av øya.

Slik ble det ikke.

Mye optimisme

Henrik Romsaas, prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet, sto bak ideen om å la Igu leve et liv i friluft etter 28 år innendørs. Sammen med arbeidsprosjektet Slottet, gikk de løs på flyttejobben med optimisme og stort pågangsmot.

– Dessverre måtte vi avslutte prosjektet etter fire dager, og sett i retrospekt skulle vi kanskje ha avsluttet det allerede etter tre dager, innrømmer Romsaas.

Han forteller at prosjektet rett og slett ble for dyrt, og at Igu var for skjør til å kunne demonteres med det for øye å sette ham opp igjen i samme form.

– Det var veldig synd at vi ikke fikk det til, for det kunne blitt utrolig kult å få Igu opp på Charlottenlund, sier Romsaas og fortsetter:

– Men vi gjorde i alle fall et hederlig forsøk!

Levert på Remiks

Igu har nå altså endt sine dager for godt, etter at håpet om et liv på Charlottenlund var ute.

– Han ble kjørt til Remiks, og han er nå historie, sier Romsaas.

Han syns likevel det er viktig å få fram at slike ideer og prosjekter har stor betydning, spesielt for arbeidsprosjektet Slottet, som var med på drømmen om demontering og remontering av Igu.

– Arbeidsprosjektet Slottet består av ulike mennesker med ulike utfordringer, og det var veldig viktig at de fikk gyve løs på et sånt prosjekt med stor optimisme, understreker Romsaas.

Han sier også at det er viktig å stoppe prosjekt som dette i tide, når man ser at kostnadene rett og slett blir for store.

– Vi skal ha for forsøket, avslutter han blidt.