– Trenger vi egentlig flere hoteller her i byen? spør Torgeir Fylkesnes, førstekandidat for Troms SV ved stortingsvalget til høsten.

Han ønsker å relansere debatten om det planlagte Buchardt-hotellet ved Polaria og foreslår at kommunen heller skal bruke tomten til å bygge billige boliger for unge mennesker.

Har nok hoteller

Ifølge Fylkesnes har hotellnæringen i Tromsø selv varslet at de er i ferd med å få en betydelig overkapasitet.

– Da formannskapet vedtok avtalen med Buchardt i 2008, var det hotellmangel i Tromsø. Men det har vi ikke lenger. I stedet har vi fått en akutt boligmangel, sier Fylkesnes.

LES OGSÅ: Hetses etter å ha startet protestgruppe

Fordi Tromsø kommune nå befinner seg i en annen situasjon enn i 2008, mener Fylkesnes at debatten fortjener å relanseres.

– Jeg utfordrer byrådet til å legge tomten ut på salg igjen, så kan vi se hvilke andre alternativer som dukker opp, sier Fylkesnes.

Kritisk til avtalen

Fylkesnes er kritisk til avtalen som ble inngått mellom formannskapet og Buchardt i 2008. Avtalen tilsier at Buchardt får kjøpe tomten til markedspris.

– Dette er en ekstremt attraktiv tomt. Da er det ikke bra at avtalen er inngått på et bakrom. Tromsø kommune burde legge tomten ut på salg, slik at folk kan være 100 prosent sikre på at kommunen har fått det som markedet er villig til å betale for den, sier Fylkesnes.

Ifølge Fylkesnes vil kommunestyret vedta den aktuelle reguleringsplanen i oktober, og at det dermed fortsatt er mulig å stoppe planene.

UT PÅ SALG. Torgeir Fylkesnes, førstekandidat for Troms SV til høstens stortingsvalg, vil at kommunen skal legge tomten ut på salg. På den måten vil han gjøre folk mer sikre på hva markedet er villige til å gi for tomten. Foto: Tor Farstad