LANGNES: Sommerværet lar vente på seg og på Langnes lufthavn merker man pulsen. Butikksjef Hanne Holstad i Avinor i Tromsø forteller om stor pågang fra solhungrige Tromsøværinger. Avgangene til utlandet og til Oslo er fullpakkede.

– Charterflyene er stort sett fulle nå, og det er bare et og annet sete som er ledig. Vi ser også at flyene til Oslo og Stockholm er fullpakkede, det merkes at folk søker seg sørover til sol og varme, sier Holstad.

Færre charterfly

Fra Langnes flyr det charterfly til Antalya, Burgas, Chania og Gran Canaria flere ganger i uka. Et enkelt søk blant turoperatørene på nett viser at det nesten ikke er å oppdrive ledige restplasser fra Tromsø. Antall avganger med charterfly fra Tromsø er også redusert sammenlignet med tidligere år, noe som gir et ytterligere press på avgangene.

– Vi ser at de neste 14 dagene er flyene rimelig full. Det er tydelig at tromsøværingen er soltørste. Vi skulle gjerne hatt flere charter-avganger å by på, sier Hanne Holstad.

Ringer stadig

På Ticket Reisebyrå i sentrum ringer telefonene stadig.

– Vi har hatt veldig trøkk på telefonene våre i det siste hvor flere tromsøværinger ringer inn og spør om det er noen ledige charterreiser som de kan hoppe på, eller om vi har restplasser igjen, sier selger Linn Pettersen i Ticket.

Siden direkterutene med ukentlige avganger til Mallorca ikke er et alternativ lenger, forteller Pettersen at det er Kreta i Hellas og Tyrkia som er de mest populære reisemålene. Også direkteflyene fra Tromsø til Alicante troner høyt på listen.

– Det er fortsatt noen få muligheter til å reise på charterferie i juli, men det begynner å bli ganske fullt nå, sier Pettersen.

Til nå har hun bare hatt en avbestilling.

Mye utsolgt

En av de største turoperatørene som reiser fra Tromsø til varmere strøk er Star Tour

– Faktisk er hele ni av ti mulige reiser fra Tromsø nå utsolgt, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Star Tour.

Deres mest populære reisemål blant tromsøværinger er til Kreta og til Antalyakysten i Tyrkia.