I ettermiddag samler Torbjørn Bongo troppene i Tromsø Aps nominasjonskomité.

– Vi har fått en rekke innspill til den foreløpige nominasjonslista vår. Nå skal vi vurdere disse innspillene og eventuelt gjøre justeringer, sier Bongo.

Spikret

Toppkandidatene Kristin Røymo og Jarle Aarbakke ble presentert i august som henholdsvis byrådslederkandidat og ordførerkandidat. Og selv om forslaget til nominasjonskomiteen ikke er endelig før nærmere 20. oktober, så blir det ingen søvnløse netter for verken Røymo eller Aarbakke.

– Nei, de to øverste plassene er spikret. Men vi har fått inn forslag som vil medføre endringer på topp ti-delen av lista, sier Bongo.

Lederen av nominasjonskomiteen understreker at jo høyere opp på listen man kommer, jo mindre sjanse er det for endringer.

– Men vi har tatt høyde for rokeringer. Derfor fylte vi heller ikke opp listen i utgangspunktet. Det er ni ledige plasser nettopp for å kunne ta inn kandidater uten nødvendigvis å kaste andre ut, sier Bongo.

Puslespill

– Har dere fått inn forslag på navn dere ikke hadde tenkt på fra før?

– Det er en del nye navn, men vi hadde nok tenkt på dem fra før. Det er mange gode kandidater og det er ikke plass til alle på den endelige listen.

Nominasjonsmøtet har Tromsø Ap 8. november.

– Det er et puslespill der man skal ta hensyn til en rekke ting. Det kan godt hende vi trenger flere møter etter dette, sier Bongo.