– Det blir ikke gitt noen oppstartbevilgning til utbyggingen av Framsenteret, lød den klare beskjeden fra fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) da hun i korte trekk oppsummerte revidert statsbudsjett i dag.

Skyves fram i tid

Det betyr at byggetrinn 2, på sørsiden av Framsenteret, skyves fram i tid. Aspaker argumenterte med at prosjektet var for uferdig til at man ser det hensiktsmessig å prioritere det nå.

– Framsenteret kommer, men i første omgang er det forskning vi satser på, så får vi komme tilbake til senteret og lage en gjennomføringsplan etter hvert, sier Aspaker.

Forstår skuffelsen

Hun sier at hun forstår det hvis ledelsen ved Framsenteret og miljøet der er skuffet over avgjørelsen, men sier andre prosjekter i Tromsø har større prioritet.

– Vi gir penger til både nytt teknologibygg i Breivika og til MH2-bygget på universitetet. Det er dimensjonert for halvparten av den studentmassen som er der i dag, og det er det som haster mest, sier Aspaker.

Må planlegge

Når det gjelder Framsenteret understreket hun at prosjektet ikke på noen måte er skrinlagt, men at det er for tidlig å bevilge penger, før man har kommet lenger i planleggingsperioden.

– Det er litt prematurt å bevilge penger til noe som ikke er ferdig. Jeg forstår at de hadde håpet på det, men man er nødt til å planlegge før man stikker spaden i jorda, sier Aspaker.