Parkeringshverdagen for Tromsøs befolkning er ikke ideell. Tromsø parkering har et skrikende behov for parkeringsplasser.

I høst forsvant bortimot 50 plasser i forbindelse med rivingen av Domuskaia, mens i år vil både parkeringen ved Prostneset og Polaria forsvinne med tanke på hotellbyggingen til Buchardt og nye Prostneset havneterminal.

Det tilsvarer bortimot 300-350 plasser i sentrum.

Parkering på lektere

Nå ser styreleder i Tromsø parkering AS, Peter Reinholdtsen, på muligheter for å lette parkeringshverdagen for tromsøborgerne.

- Vi er klar over situasjonen og vi ser nå på parkeringsmuligheter på ledige tomter som kommunen har. Blant annet ved lokalene til Tromsø taxi.

Ifølge Reinholdsen kan det bli aktuelt å leie inn lektere for å lette trykket i parkeringstunnelen.

- Lektere er én av mulighetene vi ser på, ja. Dette er noe som er gjort andre steder også, sier Reinholdtsen.

Store lekter

Han understreker at dette vil være en midlertidig løsning.

- Vi har hatt innledende samtaler med havnedirektøren og vi skal ha flere møter med Tromsø havn. Det er snakk om store lektere, som må forankres godt. Men vi vurderer absolutt dette som en midlertidig løsning i sørbyen, sier Reinholdtsen.

Midlertidige løsninger er også de «tomme» tomtene rundt om i byen som nå også er blitt parkeringsplasser. Like før jul ble 15-20 nye plasser tilgjengelig på tomten Bispegata 6 og Vestregata 61. Ifølge Reinholdtsen kan det bli det flere av disse fremover.

Utvider i fjellet

Tromsø parkering øyner også muligheten for utbygging av 1.000 p-plasser i fjellanlegget i og med alle etableringene i sørbyen.

- All etablering sørover i byen er positivt for utbyggingsplanene våre, sier Reinholdtsen.

Han tror nå på et gjensidig samarbeid med aktørene i sør-byen når fjellanlegget nå håper på å utvide med omtrent 1.000 nye plasser.

- Vi skal ta noen runder på vårparten og regner med å selge unna noen av plassene til disse aktørene. Det vil øke sannsynligheten for at det er økonomi i prosjektet. Men utbyggingen er jo i hovedsak for å lette parkeringsproblemene til folk i Tromsø, sier Reinholdtsen.

Trenger ikke p-plasser

Arthur Buchardt sier i en kort kommentar til iTromsø at hotellet hans ikke har behov for noen p-plasser.

- 98-99 prosent av gjestene kommer til hotellet med drosje og kollektivtransport. Vi skal ha to handikapplasser ved hotellet og det er alt vi trenger, sier Buchardt.

Styreleder i Tromsø parkering AS, Peter Reinholdtsen, vurderer store lekter i sundet for å lette parkeringstrykket i sentrum. Foto: TROMSØ KOMMUNE