Mandag vil et lavtrykk passere over Troms fylke og dette vil sette sitt preg på været i byen.

– Vinden slår om til nordøst utover dagen. Det fører med seg stiv kuling langs kysten. Dagen starter med plussgrader, men etter hvert vil temperaturen falle til mellom tre og fire minusgrader, forklarer vakthavende meteorolog, Trond Lien.

– Færreste har opplevd vindstyrken

Videre forklarer han vindstyrken vil komme opp i sterk kuling langs kysten.

– De færreste har opplevd så sterk vindstyrke, men det er relativt vanlig langs kysten. Vindstyrken vil ikke være like sterk i byen. På Langnes kan vinden komme opp i frisk bris eller liten kuling, sier han.

Bedre vær

Utover uka ser værprognosene ut til å bedre seg.

– Det vil være relativt kaldt og fint vær utover uka. Onsdag vil det være mer skiftende med fare for enkelte snøbyger, sier han.

Torsdag ligger Tromsø i utkanten av et høytrykk som vil gi godt vær.

– Det ser ut til at vi slipper mildværet denne uka. Temperaturene på natta kan synke helt ned til ti minusgrader, men det vil stige en god del på dagen, sier han.

Påske

Neste helg er det mange som starter påskeferien. Lien forklarer at det fortsatt er usikkert hvordan været blir denne helga.

– Foreløpig ser det ut til at det blir bra vær til helgen, men det er noen lavtrykk som truer på fra vest. Det er vanskelig å si om lavtrykkene blir sterkest eller om høytrykkene holder seg, sier han.