Lederen for Helse- og omsorgskomiteen forteller at nyheten kom som et sjokk for ham.

– Det er ikke lenge siden jeg leste i avisene at det skulle være oppstart snart, så dette kom som en overraskelse, sier han.

Han forteller at det oppleves som håpløst at byrådet ikke evner å gjennomføre prosjekter som dette.

– Først var vi i ferd med å realisere prosjektet, så går det et par måneder, så skjer plutselig dette – nok en utsettelse. Det er en lei situasjon for byen. Da tenker jeg særlig på dem som er syke og eldre. De lider fordi de ikke får sykehjemsplasser, sier komitélederen.

Ber om orientering

Sollund har derfor nå bedt om en full orientering om fremgangen i prosjektet fra byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm (Frp).

– Da jeg kontaktet Kanestrøm angående saken, sa han at dette ikke var en utsettelse. Hva er det da, spør Sollund, og fortsetter:

– Det hersker altså full tvil om hva som gjelder i saken og hvor lenge byggestarten er utsatt. Jeg har derfor bedt byråden om å redegjøre for dette, og hvilke konsekvenser det vil ha for resten av prosjektet. Det handler om å få fakta på bordet, sier han.

– Ikke satt på vent

Kanestrøm, på sin side, opplyser at grunnen til at de har sett seg nødt til å informere om en noe utsatt byggestart for bo- og velferdssenteret, er at den eksterne prosjektledelsen har bedt om mer tid til å kontrollere og utvikle kommunens skisseprosjekt.

– Dette er ikke en utsettelse av prosjektet, for det ruller videre. Det handler i grunnen om at Eiendoms beregninger av fremdrift, som byrådet har fått, har vært for optimistiske eller ikke har vært gode nok, sier han.

Ifølge Kanestrøm er han den som kanskje er mest utålmodig hva gjelder å få ferdig Otium.

– Det ble spekulert i at vi kunne begynne ved årsskiftet, men jeg tror vi gjør lurt i høre på fagfolkene som kan dette. Når den eksterne prosjektledelsen anbefaler videre utvikling, tror jeg det ville være skummelt å gjøre noe annet. Det handler om kvalitetssikring og kostnadskontroll – det er tross alt det største prosjektet vi har, sier byråden.

Kanestrøm ønsker ikke å spekulere i når spaden går i jorden.

– Det er det for tidlig å si noe om såpass tidlig i utviklingsfasen, forklarer han.