Mens bileierne tidligere måtte vente i timer på en firhjulskontroll, kan jobben nå gjøres på fem minutt, forteller eier av Biltrend, Per Molund.

Tid er penger

– I en tid da tid er penger, er det viktig at kunden får hjelp der og da. Med det nye laserstyrte systemet, gjennomføres en fire-, foran- eller bakhjulskontroll i rekordfart. Det betyr at kunden kan vente på resultatet. Og blir det snakk om små justeringer, gjør vi jobben umiddelbart, sier verksmester Kjell Edvardsen.

Stadig raskere

Per Molund forteller at han har benyttet samme utstyrsleverandør i verkstedhallene på Solstrand. Men der tar en kontroll 4-5 ganger så lang tid.

– Jeg har investert over en halv million kroner og tror dette skal bli godt mottatt i markedet. Det positive er at vi kan sjekke og utføre justeringer på alle typer biler. Det er bare å plotte inn noen få opplysninger så gjør anlegget resten.

Være smartest

Molund forteller at han har gode erfaringer fra sin avdeling i Harstad hvor utstyret har vært i bruk en god stund.

Det var tilbakemeldingene derfra som fikk Molund til å kjøpe samme utstyr til Biltrend ved flyplassen.

– Går vi 1-2 år tilbake i tid, tok kontrollen halvannen time og kostet tusenlapper. Nå snakker vi om minutt og hundrelapper, konstaterer Kjell Edvardsen.