– Vi kan jo ikke la det stoppe oss, vi bor i Nord-Norge så da tåler vi litt regn, forteller baseleder Siv Håkonsen.

Hun er en del av SFO på Krokelvdalen skole, som tirsdag gjestet et aldri så lite sommer-OL for barna på Lunheim og Skjelnan skole.

Til sammen var det om lag 130 barn som var samlet for forskjellige aktiviteter som støvelkasting, lengdehopp, sanseløype og balansering.

Les mer: Vil sikre familier med dårlig råd adgang til idretten

Troll, huldre og cowboyer

Lekene var arrangert i ordentlig olympisk ånd, med åpningsseremoni, nasjonalsanger og tenning av en olympisk fakkel. Med kostymer som alt fra troll til rosa cowboyer var idrettsfesten virkelig et faktum.

– Vi har en flott skog her som vi benytter oss av ofte, og her på SFO Krokelvdalen er vi huldre og troll. Noen vil kle seg ut, andre ikke. Sånn er det, selv blant de voksne, sier Håkonsen, og forteller at dette er femte året OLet blir arrangert mellom de tre skolene.

Les mer: Tar grep om tidsklemma

– Kjempehappening

Både Håkonsen og SFO-sjef Ingunn Thommasen er klare på at alle er godt fornøyde med arrangementet, tross mye nedbør så langt.

– Ungene er glade tross regnet. Det her ser ut til å bli en kjempehappening selv om været ikke er på vår side, sier Håkonsen, men medgir at det blir et høydepunkt å få i seg noe varmt å drikke senere på dagen.

På slutten av dagen var det lagt opp til medaljeseremoni og premieutdeling på Krokelvdalen. Dette er andre gang skolen gjester lekene.

FORNØYD: Baseleder Siv Håkonsen. Foto: Sigvart Nordhov Fredriksen