Ifølge internasjonale standarder må en sommerdag ha temperaturer fra 25 grader og oppover. I Norge har man andre standarder og der regnes dager med maksimumstemperatur på 20 grader og over som en sommerdag. Onsdagens høyeste målte temperatur lå på 18,5 i Tromsdalen.

Les også: Tromsø i toppen i stor reiselivskåring

Ingen sommer

– Nei, dessverre så kan vi ikke kalle dette en sommerdag, men det har jo tross alt vært en veldig fin dag med sol og rolige vindforhold, så vi burde ikke klage, sier statsmeteorolog Justyna Wodziczko ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Til tross for manglende sommertemperaturer var det langt mellom ledige bord på Skarvens uteservering onsdag ettermiddag.

– Vi har arvet bordet fra to trivelige trøndere som så at vi lette etter et ledig bord. Da visste det seg også at vi hadde felles bekjente, sier Arne Peder Skjønsberg fra Nittedal med et smil.

Han og kona Unni reiser bare gjennom Tromsø for anledningen.

Les også: Sommerdagene har uteblitt denne sommeren

Fri og frank

– Vi ferierer vanligvis i barndomshjemmet mitt i Bjerkvik, men når datteren vår kommer, overtar hun bilen vår, så derfor måtte vi ta oss en tur mens vi fremdeles disponerer den fritt, ler Unni.

– Da vi i tillegg så på Yr at det skulle bli fint vær, var det bare å kjøre, legger Arne til.

Målet for den lille ekskursjonen er Sommarøy, med et lite stopp i Tromsø.

– Jeg har hatt lyst til å dra til Sommarøy i flere år, forklarer Unni.

– Men vi fant ut at vi måtte innom Tromsø og Skarven i godværet, fortsetter hun.

Været fremover

Torsdag skal ifølge meteorologen bli lik dagens godvær, men på fredagen skal det ifølge meteorologen skye over. Det vil likevel bli perioder med sol. Dette været fortsetter på lørdagen, men da kan det komme noen dråper nedbør.

– Det er usikkert hvorvidt nedbøren i indre Troms trekker ut til oss i Tromsø, men det er uansett ikke store mengder det er snakk om, sier Wodziczko.

Søndag skal det imidlertid bli litt bedre vær og temperaturen vil stige til 15-16 grader. Samtidig dreier vinden over på sørøst. Hele perioden fram til søndag preges av rolige vindforhold med nordøstlig bris og til tider liten kuling på kysten.

Les også: Dårlig vær førte til solarie-boom

SOLSKÅL: Unni og Arne Peder Skjønsberg koser seg på Skarven i godværet. Foto: Åsgeir Johansen