TINGHUSET: Da Henriksen-saken ble avsluttet etter fire uker i retten, la aktoratet, politiadvokat Stine Melbye Sørensen og statsadvokat Tor Børge Nordmo, ned en alvorlig påstand om fengsel i fire år.

Han ble i tingretten dømt til åtte måneder fengsel, hvorav fire måneder gjøres betinget.

Frikjent for flere punkter

Retten har frikjent Henriksen på de alvorligste punktene som blant annet omhandlet privat bruk av en boligkreditt på 17,5 millioner kroner. Aktoratet mente av tromsømannen i perioden 2007 til 2011 tok ut nesten 2,4 millioner kroner privat.

Her ble Henriksen trodd på at kreditten også skulle inngå i hans privatøkonomi. Det samme gjelder tiltalepunktet rundt salget av hytten på Kilpis til faren og at han urettmessig skal ha overlatt en privat advokatregning til ett av sine firma.

Les mer: Stig Henriksen er fornøyd med dommen (iTromsø Pluss)

Må i fengsel

Likevel må Stig Henriksen i fengsel. Det skyldes at han er funnet skyldig i uberettiget vinning og grov utroskap da han overførte 895.000 kroner fra Kvadro Maskin AS uten at selskapet fikk noen gjenytelse eller sikkerhet for pengene.

Retten mener også at Henriksen allerede i 2007 burde ha skjønt at virksomheten hans var insolvente. Likevel ventet han flere år før banken tok affære og sendte selskapene til skifteretten.

I mellomtiden drev Henriksen virksomhetene for kreditors regning.

Han må også tåle inndragning av 795.000 kroner.

LES OGSÅ: Kjøpte Porsche for egne midler

Masse tvil

Forsvarerne, de offentlig oppnevnte advokatene Rudi Mikal Christensen og Rune Stenstrøm, mente at det var masse tvil forbundet med de ulike punktene i tiltalen.

I sine prosedyrer plukket de det ene forholdet etter det andre fra hverandre – fordi de mente påtalemakten ikke hadde ført gode nok bevis for sine påstander.

LES OGSÅ: Fikk spesialbehandling etter hyttekjøp i Kilpis

«Ikke skyldig»

Da rettsprosessen startet i Nord-Troms tingrett 11. januar, var det satt av fire uker til saken.

I løpet av den tiden måtte Henriksen forklare seg rundt et titall lovbrudd – forhold han i tur og orden svarte «ikke skyldig» på.