Illustrasjonsfoto: Byens politikere på et av mange kommunestyremøter. Foto: Marius Hansen

I iTromsø sin valgblogg 13. juli kan vi lese at "Likestilling står IKKE på dagsorden i Mannsalliansen".

Denne såkalte mannsalliansen er da den borgerlige alliansen, som etter Gunhild Johansens oppfatning ikke er likestilt nok.

Jeg kan bare snakke på vegne av meg og mine i Høyre, men jeg kan forsikre at likestilling er på dagsordenen også hos oss.

Bli tilhenger av iTromsø på Facebook

Jeg vil sågar gå så langt som å si at vi i Høyre har et langt mer likestilt syn på kjønnene enn SV.

I motsetning til SV, så har vi en grunnleggende tro på at kvinner kan konkurrere på de samme premisser som menn, både i politikk og næringsliv.

Jeg trenger ikke spesialbehandling eller kvotering for å hevde meg, jeg prioriterer, arbeider hardt og er dyktig - og DERFOR fortjener jeg det ansvaret og de oppgaver jeg har.

Det å være KVINNE (eller mann for den saks skyld) bør ikke i noe henseende være kvalifiserende for noe som helst.

Kompetanse over kjønn!

SV kritiserer oss for å ha to menn som listetopper.

Jeg tar meg den frihet å minne om at både jeg, og alle øvrige kvinner i Tromsø Høyre som deltok på nominasjonsmøtet tidligere i år, selv valgte å stemme fram nettopp disse to kandidatene.

På tredjeplass har vi en sterk og dyktig kvinne og på fjerde en ungdomskandidat. Begge disse plassene er kumulerte, og jeg anser det personlig som viktig å bidra til at også ungt blod får plass i politikken.

Les flere valgblogger og mer om politikk her

At denne ungdomskandidaten tilfeldigvis er en mann er av mindre betydning. Han har arbeidet hardt og har utvilsomt fortjent sin kumulerte plass - akkurat som kvinnen på tredjeplassen har gjort seg fortjent til denne ved hardt og godt arbeid for partiet!

Plassene fra og med den femte er ikke kumulerte. Det er her opp til velgerne å stemme på de kandidatene de ønsker.

Dersom velgerne mener vi på nominasjonsmøtet valgte feil, eller var "lite likestilte", er de velkomne til å gi uttrykk for det når de leverer stemmeseddelen.

Godt valg - hilsen fra en kvinne som er stolt av sin 39. plass på Høyres liste!

Marianne Rødvei Aagaard er på 39. plass på Høyres liste for kommunestyrevalget. Foto: Privat