Opprustingen av området rundt Langvannet på Nord-Tromsøya har pågått i hele høst, og nå begynner den nye badeplassen med strand og grøntområde å ta form.

– Dette blir Nord-Tromsøyas svar på Telegrafbukta, sier prosjektleder Henrik Romsaas.

40 tonn naturstein

200 tonn finkornet sand er kjørt på den 30 meter lange stranda.Torsdag var to rumenere i full sving med å lage en 35 meter lang mur av naturstein, for å skille badestranda fra de tilgrensende gressarealene som skal sås til neste år. 40 tonn håndplukket naturstein går med til muren.

– Dette blir veldig bra. Selv om det er et inngrep i naturen er det forsvarlig fordi det kommer en hel bydel til gode. Det er også lagt til rette for tilgjengelighet tilpasset funksjonshemmede, sier Håvard Sørlie, politisk rådgiver for byråd Jonas Stein.

Måtte søring til

En del av baderampen fra Telegrafbukta er plassert ved Langvannet for å gjøre det enklere for funksjonshemmede å komme seg ut i vannet. Bord, benker og bålplass kommer også etter hvert.

Åse Vestermo Lunde og hunden Prins (8) er på luftetur ved Langvannet. Hun er full av lovord om arbeidet som nå utføres.

– Er det dere vi skal takke for dette. Jeg har bodd 50 år i området og har badet i vannet mange ganger. Jeg gleder meg til å bade her til sommeren, sier Vestermo Lunde.

Ifølge Henrik Romsaas er det ikke noe å si på badetemperaturen.

– Det ble målt 19 grader i sommer og det var nydelig å bade her, sier han.

– Her kom det altså en søring og ordnet alt, legger Åse Vestermo Lunde til.

Vil også ha badebinge

Prosjektlederen har mange jern i ilden for den nye badeplassen.

– En flytende badebinge! En badebinge på 8 ganger 5,5 meter koster 730.000 kroner pluss moms. Den er 80 centimeter dyp og er spesielt egnet for funksjonshemmede og småbarn. VI søker om midler til den og håper å kunne bestille den til sommeren.

Arbeidet med å ruste opp turveien mellom Stakkevollan og Gimle med lysstolper sammen med Troms Kraft er også i full gang, og målet er at lysene tennes før jul.

Rumenerne Petre Dijmarescu (til venstre) og Grigore Olaru legger stein på stein på muren som danner bakkanten til badestranda.