Fyrverkeriet er byens årlige spleiselag på nyttårskvelden. Nå er innsamlingsbøssene plassert ut på kjøpesentrene i byen.

– Fjellfyrverkeriet er helt avhengig av at Tromsøs befolkning støtter oss slik at vi har råd til å kjøpe inn fyrverkeriet, sier Michelle Pedersen.

Lederen for Fjellfyrverkeriet legger til at det er et stort fyrverkeri som skal organiseres.

Tradisjon siden 1946

– Vi er i gang med forberedelsene og trenger opp mot 100.000 kroner til fyrverkeriet. Pengene vi samler inn dekker alle utgiftene, og flere bedrifter i byen stiller opp som sponsorer. Hele Tromsø og alle innbyggerne er flinke til å hjelpe oss hvert år, sier hun.

Den årlige nyttårsmarkeringen har vært en tradisjon siden 1946. I starten var det begrenset til noen få lyspunkter av brennende fakler. I dag skytes det opp raketter fra Storsteinen, mens årstallet lyser i ildskrift i fjellsiden.

40 frivillige

– På nyttårsaften setter vi ut årstallet. Først vises det gamle året, så skifter vi årstall fra 2014 til 2015 ved midnatt, sier Pedersen.

Det hele rammes inn av en rekke med lyspunkter fra nederst i Aksla og langs fjellsiden forbi Storsteinen.

– Det er en stor gjeng med frivillige som står bak dette. Vi har blant annet en egen gjeng som håndterer fyrverkeriet. De har tatt kurs for å kunne ha ansvaret siden det er så strengt. Vi andre hjelper til med å bære på plass, sier hun og anslår at det vil være omtrent 40 frivillige på fjellet på nyttårsaften.