Et sted mellom 490 og 560 millioner kroner vil det koste ifølge rapporten som lå til grunn for vedtaket i kommunestyret.

I anlegget skal det inngå badeland, 50-meters konkurransebasseng, rehabilitering og velværeavdeling — for å nevne noe.

– Det er en gledens dag, men jeg vil advare folk å ta gleden på forskudd. Jeg har ingen tro på at dette vil bli en økonomisk plussak — og det bør man kanskje ta seg råd til ettersom det siste store anlegg for det våte element vi har bygget i Tromsø var Stakkevollan, sier Høyres Erlend Rian.

Ødela dressen

Og fortsatte.

– Det var jeg som åpnet det anlegget, og ble kastet ut i bassenget med min nye dress — som ble tilsjasket for resten av valgperioden, sier han.

Fremskrittspartiets Jan Blomseth var bekymret for kostnadene.

– Vi må få kvalitetssikret tallene som ligger bak. Med det laveste beregnede besøkstallet og de høyeste finanskostnadene vil vi gå med underskudd, sier han.

Ikke heller opposisjonen var sikre på økonomien i prosjektet.

– Vi bør ikke regne med økonomisk overskudd i folkebadet — det ligger for langt utenfor byen og det finnes ikke gode forbindelser ut til Templarheimen. Vi få se dette som en gevinst for folkehelse og trivsel, sier Svein Gunnar Bondevik fra Arbeiderpartiet.

Urealistiske tall

Han mener at besøkstallet som kreves for å gå med økonomisk overskudd ikke er realistisk å få til.

– Vi må stikke fingeren i jorden og innse dette. Vi må være forberedt på at vi må betale for å ha et folkebad, sier han.

Byråd for næring, kultur og idrett — Nils Kristian Sørheim Nilsen — mener imidlertid at tallene er realistiske.

– Vi har brukt en av Norges mest erfarne utredere for svømmeanlegg — han har 25 anlegg bak seg — og han sier at hans tall er konservative. De er kvalitetssikret — og vil ikke føre Tromsø ut i økonomisk ulykke, sier han.

Kommunestyret vil ha badeland i Tromsø. Foto: Christer Pedersen