SENTRUM: Politiet i Tromsø er i ferd med å avslutte etterforskiningen av saken som ble avdekket i januar. 10. januar ble mannen pågrepet og avhørt, og det ble tatt ut siktelse for seksuelle handlinger mot barn.

Tidligere vikar

Mannen som er siktet, har tidligere vært vikar ved flere skoler i Tromsø, samt på SFO. Han har i tillegg hatt flere verv som knytter han til aktiviteter rettet mot barn. Politiet gikk derfor bredt ut i sin etterforskning, etter at han overfor politiet erkjente to overgrep.

– Vi har forsøkt å nå alle foreldre som har barn på de skolene han har vært ansatt, og de fritidsaktivitetene han har vært knyttet til, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand.

Avdekket ikke flere

Politiet opplyste i januar at de ville avhøre ni gutter og deres foreldre i forbindelse med overgrepene. Foreldre som har barn tilknyttet de aktuelle skolene og fritidsaktivitetene ble samtidig oppfordret til å snakke med barna for å avdekke om flere kan ha vært utsatt for overgrep.

– Vi har avhørt alle de vi hadde tenkt å avhøre og har ikke avdekket overgrep mot flere. Vi har fått noen tilbakemeldinger som vi har vurdert, og det er ti gutter som er avhørt på barnehuset, sier Nordgård Strand.

Politiet uttalte i januar at de to overgrepene mannen har erkjent, ikke skjedde i skoletiden. Mannen ble imidlertid straks løst fra sitt arbeidsforhold med kommunen, og vil ikke få ny politiattest til å jobbe med barn.

Ferdig etterforsket

Siktelsen er ikke den groveste paragrafen i lovgivningen - seksuell omgang med barn - men seksuelle handlinger mot barn. Ifølge Nordgård Strand går den på beføling av barn og lignende. Etterforskningen er nå avsluttet, men politiadvokaten ønsker ikke å utdype noe rundt siktelsen.

– Av hensyn til barna ønsker vi ikke å gå nærmere inn på det. Saken er ferdig etterforsket og sendes statsadvokaten med forslag om avgjørelse. Jeg regner med at det vil gå ganske raskt å få avgjort spørsmålet om tiltale, sier Nordgård Strand.