Det melder hovedredningssentralen Nord-Norge.

- Skred observert i Andersdalen, sør av Ramfjordnes i Tromsø kommune. Observert på lang avstand, sjekkes ut nå pga scooterspor, melder hovedredningssentralen Nord-Norge på twitter.

Personell vil bli flytt inn i området, enten via UNNs ambulansehelikopter, eller med Forsvarets Bell-helikopter, opplyser Olav Bjørgaas hos Hovedredningssentralen.

Dårlig sikt

- Det er så pass dårlig sikt i området at vi ikke vil ha to helikopter i området samtidig. Akkurat nå driver vi og koordinerer, forteller Bjørgaas.

Skredet ble ikke observert da det gikk, men ble meldt i fra til politiet i etterkant.

En av iTromsøs reportere i nærheten av området forteller at et helikopter har drevet søk i fjellsiden.

- Forsvarets Bell-helikopter, det samme som har drevet søk i Lyngen, har søkt i området i Andersdalen. Det er ingenting som tyder på at noen er tatt av skred.  Men det er ikke formelt avklar ennå, opplyser Frode Iversen hos Hovedredningssentralen.

Så to skutere

Da Leif-Rune Gundersen, som bor i Andersdalen, kom hjem fra byen lørdag ettermiddag, så han to snøskuterkjørere komme ned fra fjellet.

- Jeg ringte til politiet og meldte ifra om at jeg så to skutere komme ned fra fjellet, i området der raset gikk, sier han til iTromsø.

Han mener det er viktig å ta forhåndsregler når man ferdes i fjellet vinterstid.

- Når det meldes om stor snøskredfare må man ta forbehold. Da kan man ikke bevege seg på de bratteste fjellsidene. Det er farlig, sier han.

- Ingen tatt

Klokken 16.22 kunne Hovedredningssentralen melde om at skredene er avsøkt fra helikopter. Det er ikke er noen grunn til å tro at det er tatt folk, og aksjonen avsluttes.

Tidligere i dag gikk det et skred i på vestsiden av Kavringtinden i Lyngen.

Ifølge varsom.no er skredfaren i Tromsø betydelig i dag - noe som tilsvarer faregrad 3.

Det var dårlig sikt i området. Foto: Daniel Lilleeng
Her krysser skutersporet veien. Foto: Daniel Lilleeng
Her går skutersporet ut på isen. Foto: Daniel Lilleeng
Hovedredningssentralen gjorde søk i området etter skredet. Foto: Lars Eidissen