Denne uken har Kroken skole jobbet med prosjektet Ungt entreprenørskap. Der har de jobbet på tvers av klassetrinnene for å lage egne bedrifter med egne produkter. I kveld var alle bedriftene samlet for å selge sine produkter til familie og lærere ved skolen.

Vil hjelpe

Malene Fjeldstad (15) er med i Senterledelsen som er elevene som organiserer arrangementet.

– Vi prøver å redusere mengden av det vi kaster i søpla. Det gjør vi ved å ta i bruk ting som folk ikke bruker, og så lager elevene nye ting av det og selger det. Pengene går til Amnesty fordi vi synes deres arbeid med flyktningene fra Syria er så viktig. Jeg håper det kommer inn en del penger, for vi ønsker virkelig å hjelpe, forteller Fjeldstad.

Les også: – Ikke undervurder ungdommen!

Fokus på miljø

– Dette siste året har vi hatt veldig stort fokus på miljø i bred forstand, siden det er viktig i alle sammenhenger. I samarbeid med Remiks har vi og skolene valgt å fokusere på miljø. Alt fra kasting av mat til gjenbruk, redesign og mye annet. Her ser man at elevene har jobbet og at de skjønner hva det dreier seg om, og det er fantastisk, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt entreprenørskap Troms.

Det har vært en hektisk uke for elevene på skolen, men resultatet viste at det ikke er mangel på kreativitet. Samarbeidet mellom klassetrinnene har vært positivt.

– Gjennom å jobbe på tvers av klassene tror jeg det blir et bedre miljø på skolen. Jeg har blitt kjent med mange fra andre klasser som jeg mest sannsynlig ikke ville blitt kjent med hvis vi ikke hadde dette samarbeidet, sier Fjeldstad.

Les også: Vil ha unge ut i verden

Skåler av vinylplater

– Vi har Ungt entreprenørskap fordi vi ønsker at elevene skal jobbe kreativt, samarbeide og ta del i nyskaping. Elevene har selv vært veldig opptatt av at de vil jobbe på tvers av klassetrinnene, og det tror vi har mye å si for skolemiljøet, forteller fagansvarlig Ruth Solberg.

Martin Brattfjell (15) er med i for bedriften ”Ragnarock” sammen med Ruben-Leander Myrseth (15) og Jonas Mortensen (15).

– Samarbeidet vårt gikk litt skeis i starten. Vi skulle egentlig lage olabil, men så funket ikke det. Og så tenkte vi å lage pizza, men så funket ikke den ideen så godt heller. Så da fant vi ut at vi kunne lage skåler av vinylplater. Vi varmet de så de ble myke som lakris, så presset vi de ned i skåler så de ble formet som en skål, forklarer Brattfjell.