– At situasjonen er som den er på avdelingen er trist for hele landsdelen.

Han sier at universitetssykehuset er avhengig av å utdanne radiologer, og at UNN har altfor få LIS-stillinger, det vil si leger som er under spesialisering.

– De stakkarene som har disse jobbene må dekke vaktene, og de er omtrent ikke til stede på dagtid når man faktisk får lært noe. De blir satt til nattarbeid, sier Hagen.

For to år siden var Legeforeningens spesialistkomité på avdelingen, og etter hva iTromsø kjenner til fikk sykehuset klar beskjed om at godkjenningsstatusen til avdelingen hang i en tynn tråd. Nå, to år senere, har forholdene blitt verre, ifølge Hagen.

– Det er veldig demotiverende for dem som jobber der at ledelsen, som skal legge forholdene til rette, strør sand i maskineriet og bagatelliserer problemene, sier Hagen.

Han påpeker at ryktene om avdelingen på UNN sprer seg, og at forholdene dermed blir enda verre.

– Nå gjelder det at ledelsen gjør tilstanden bedre for dem som er igjen, slik at man kan bygge opp avdelingen over tid igjen. Jeg kjenner mange av dem som jobber på avdelingen og de er kjempeflinke, men de har så mye arbeid at de knekker sammen. Ledelsen må støtte dem i mye større grad, i stedet for å gå offentlig ut å si at dette ikke er et problem, sier han.

Leder i Norsk radiologisk forening, Gaute Hagen, stiller seg svært kritisk til forholdene ved avdelingen. Foto: Privat