Sigrid Mogård er en av flere som har stått bak suksessen Smak Tromsø matfestival, men har nå bestemt seg for å ta permisjon fra jobben. Tiden skal hun bruke på et fire måneder langt sykkelritt fra Sudan til Sør-Afrika. Sykkelrittet er kjent som verdens lengste i sitt slag.

– Det er ren selvrealisering, og noe jeg har hatt lyst til å gjøre en stund. Jeg er absolutt ingen proffsyklist, men det er en unik mulighet til å se Afrika på en annerledes måte, sier Mogård, som kun har gjennomført kortere sykkelturer tidligere.

Verdens lengste

Rittet startet 10. januar i Sudan, og ender fire måneder etter i Sør-Afrika. Sammen med 50 andre skal hun sykle rundt 12 til 13 mil hver dag.

– Det blir nok veldig tøft, og jeg er forberedt på sår bakdel, sier Mogård lattermildt.

Hun mener at turen blir en utfordring både fysisk og mentalt.

– Det blir noe helt nytt, og det blir garantert veldig tungt. Men jeg tror man kommer sterkere ut av en slik opplevelse, og man får utfordret seg selv mye, mener hun.

Hun jobber nå med å trene seg opp og ordne alt utstyr til turen.

– Jeg jobber med et par sponsorer til turen, og bruker tiden til mange sykkelturer. I dag syklet jeg i ti grader og regn, men i Sudan er det gjerne 40 grader og stekende sol, så det blir nok likevel litt annerledes når jeg kommer ned, sier Mogård.