– Det har vært solgt dyrere tomter i Tromsø, men det er sjelden vi får inn slike tomter regulert til boligformål i et etablert boligområde, sier Rye-Holmboe i Privatmegleren.

Gresset bør slås

iTromsø møter megleren i Kveldrovegen for å se på de to tomtene som for tiden står overgrodd av gress, trær og tromsøpalmer.

– Jeg burde vel kanskje ha slått gresset før dere kom på besøk, og som dere ser må det også felles trær her, ler han.

Slik har da også krattet stått lenge. De to tomtene på henholdsvis 1140 og 740 kvadratmeter ble fradelt det øvrige området på 70-tallet og har vært i privat eie siden da. Ifølge Rye-Holmboe er det kanskje på tide at noe skjedde med tomtene, særlig med tanke på fortetningen i Tromsø.

Uvanlig store tomter

– Tomtene eies av en familie her i byen, og det var i enighet med dem at vi la dem ut til salg samlet, forklarer Rye-Holmboe.

Han karakteriserer salgsobjektet som ”uvanlig store tomter i dagens marked”.

– Da blir jo prisen deretter, men med tanke på budene vi har fått inn viser det seg at vi ligger riktig i markedet, sier Rye-Holmboe.

Uoverkommelig

Etter det iTromsø erfarer har det kommet inn et bud tidligere, men ifølge Rye-Holmboe har det nå blitt gitt et bud på prisantydningen. Budet skal være gitt av en kombinasjon av både private- og næringsinteresser.

– Det var vi for så vidt forberedt på da det er en høy prislapp og ganske uoverkommelig for de fleste privatpersoner, sier megleren.

Så selv om dette ikke er den dyreste tomta som har blitt solgt i Tromsø, er dette en sjelden anledning.

– Enkelte tomter har gått til en høyere pris per kvadratmeter, men dette er en av de beste tomtene vi har sett på lenge, og det blir ikke akkurat flere av dem, avslutter Rye-Holmboe som mandag kveld også kunne opplyse om at selger ikke godtok budet som var kommet inn.