– Vi har en åpen dag der vi har samlet de som går i barnehagen, og mange av dem som har gått her tidligere for å feire, forteller Heidi Kristin Hansen, daglig leder i Bjerkaker barnehage.

Bursdag

Barnehagen feiret sitt jubileum, men det hele startet med at det var noen lærerstudenter som passet hverandres barn for 40 år siden.

– Vi har vært i disse lokalene hele tiden og det var egentlig en midlertidig løsning, men vi er her den dag i dag og trives med det, sier Heidi Kristin Hansen.

Vidar Sørensen og Per Ola Nilssen er begge fedre til barn som nå går i Bjerkaker barnehage, og er fornøyd med tilværelsen der.

– Det er kjempekoselig å treffe gamle kjente, også får vi jo spise kake og være sammen med ungene våre under denne flotte markeringen, sier fedrene.

– Barna trives

Fedrene trekker fram trivsel og gode ansatte som de viktigste grunnpilarene til Bjerkaker barnehage.

– Det er ikke den nyeste og fineste bygningen, men det er en trygg plass med gode ansatte, og barna våre trives her og det er det viktigste, sier Sørensen og Nilssen.

Den daglige lederen er enig i at lokalene ikke har vært de beste opp gjennom årene, men at de har gjort det beste ut av det.

– Vi har alltid fått gode tilbakemeldinger selv om at lokalet ikke har de beste fasilitetene, men vi har satset på innhold her i barnehagen og det har vært bra i alle i år, sier hun.

40-årsmarkering

Daglig leder, de ansatte, foreldre og nye og gamle i Bjerkaker barnehage stortrivdes under markeringen av barnehagen.

– Det er et kjempeflott arrangement der de samler gamle ansatte og de som har gått her tidligere, så det er veldig trivelig for unge og gamle, sier Per Ola Nilssen.

Ungene fikk anledning til å leke og synge sammen, mens foreldrene mimret tilbake.

– Det er artig for dem som har gått her tidligere, og få et tilbakeblikk med å se på gamle bilder og mimre over sin tid her, sier Heidi Kristin Hansen.

FEIRET MED SANG: Nåværende og tidligere barn i Bjerkaker barnehage sang kjente sanger fra deres tid i barnehagen, med blant annet «Happy birthday» som var veldig passende til dagens feiring. Foto: Michael Jensen
FORNØYDE ANSATTE: Daglig leder og de andre ansatte er godt fornøyd med driften og markeringen av barnehagen. Fra venstre Karoline Nilsen, Jørgen Pettersen, Fatima Ghbbour, Kristin Hille, Heidi Kristin Hansen (midten fremme), Kirsti Bergstedt og Torgunn Gamst. Foto: Michael Jensen