De er nemlig plukket ut som prosjektklasse for den ferske barnefilmfestivalen Verdens Beste.

Festivalen arrangeres for andre gang mellom 8. og 11. mai, og tilbyr film til barn mellom 2 og 13 år.

– Elevene i prosjektklassen får bidra med ideer til arrangementer, de får bidra med å sette sammen festivalprogrammet, med markedsføringen, med å lage plakater, med billettsalg, med innledninger til filmer og så videre, forteller kunstnerisk leder Endre Lund Eriksen, som er glad for den unge ekspertisen.

– Dette er jo kjempebra for festivalen, vi lærer så mye av elevene!

– Dessuten får elevene lære om hvordan man lager en festival, legger daglig leder i TIFF, Lisa Hoen til.

Grupper

I fjor var det 6. klasse på Stakkevollan skole som var prosjektklasse.

De bestemte blant annet et de ville ha en skrekkfilmkveld på festivalen.

– Vi skal prøve å bytte skole hvert år. Det viktigste er at det er en engasjert lærer — for det blir litt ekstraarbeid, forteller Hoen.

Onsdag fikk elevene den første smaken på festival, med en spesialvisning av den kurdiske filmen "Your Beauty is Worth Nothing...".

– Vi har snakket om Kurdistan i klassen, sett på kartet, og lært litt info om landet, forteller kontaktlærer Gøran Hemmingsen.

– Yessss!

Sjetteklassingene Johanne Mathilde Johansen (11), Vegard Solberg Bendiksen (11) og Kristine Forsberg (11) er brennklar til å sette i gang med festivalarbeidet.

– Vi tenkte bare «yessss» da vi fikk vite det, forteller elevene.

De besøkte barnefilmfestivalen i fjor sammen med klassen, og gleder seg til å få være med å sette sammen programmet, og arrangere festivalen.

– Vi skal lære å markedsføre festivalen og vi skal se på, og velge ut filmer som vi synes er bra. Da må vi tenke ordentlig gjennom det, for å finne filmer som passer, forteller Bendiksen.

Elevene setter pris på at filmfestivalen viser filmer som man kanskje ikke ser så ofte ellers, men har klart for seg hva som er favorittene:

– Superheltfilmer, ser Johansen.

– Vikingfilmer, mener Bendiksen.

– «Sune på bilsemester». Det er en svensk film, forteller Forsberg.

FESTIVAL: I mai går barnefilmfestivalen "Verdens Beste" i gang for andre gang. Endre Lund Eriksen er kunsterisk leder, og er glad for å få med Gøran Hemmingsens klasse fra Tromsdalen skole som medhjelpere. I midten: Lisa Hoen, daglig leder i TIFF. Foto: IDA RAMBERG