Fremtidens (for) brukere og trender er også tema for konferansen Tag-IT, som skal inspirere IT-bransjen i nord med ny og nyttig kunnskap.

- Dette er første gangen vi arrangerer en slik IT-konferanse, så vi satser bredt og ønsker å treffe mange. Innholdet er relevant for alle som jobber med IT, web, kommunikasjon eller andre bransjer med brukerfokus. Den digitale utviklingen går rasende raskt, og Tag-IT er en gylden mulighet til å bli oppdatert på en enkel og hyggelig måte, sier Emma Johansson fra Gnist, styreleder i IT-forum Nord-Norge som står bak konferansen.

Lokal kompetanse

Et av poengene med konferansen er å vise fram digitale prosjektene og den innovasjonen som foregår i landsdelen.

- Dette er en bransje som ansetter mange i byen, men som er veldig lite synlig, sier Robert Isaksen fra Sparebanken Nord-Norge. Han understreker også at Tromsø er en by som er nyskapende innenfor nye medier og teknologier, og slik har det vært lenge.

- De første IT-ansatte kom på 70-tallet, så det er en rik historie i byen. Tromsø er fortsatt en by med enorm kompetanse, så dette er en flott mulighet for å vise hva som finnes her, sier Isaksen.

Internasjonale gjester

Nestleder i IT-forum, Liv-Inger Resvoll, lover en konferanse med meget inspirerende foredragsholdere.

- Vi har fått inn de beste foredragsholderne, både internasjonalt, nasjonalt og lokalt, sier Resvoll.

For eksempel innholdsguru Gerry McGovern, som blant annet har hjulpet store organisasjoner som Microsoft og Cisco å tilpasse seg kundenes behov på nett. Også nederlenderen Jeroen van Geel kommer for å snakke om hvordan man kan bruke Aristoteles rammeverk for historiefortelling også i digitale prosjekter. Det vil også bli skyskikkerhet med live-hacking på scenen med Norges eneste statsautoriserte hacker, Vidar Sandland fra NorSis.

- I tillegg har vi en økt med parallelle workshops, som gir deltakere muligheten til å lære seg noe helt konkret å ta med videre, sier Emma Johansson.

Matnyttig

Johansson ønsker at konferansen skal stimulere til et løft for hele næringslivet i byen.

- Det blir matnyttig og gøy. Vi tror arrangementet vil bidra til et kompetanseløft for hele byen, og at det kan åpne for tverrfaglige samarbeid og kompetanseheving, sier Johansson.

Og nettopp det tverrfaglige ser Kim Daniel Arthur, mannen bak suksesselskapet Playfish, på som en viktig del av næringslivet fremover.

- Man må ha en mye større tverrfaglig forståelse enn det man hadde før, sier Arthur.

Arthur skal også lede en workshop i løpet av konferansen.

- Jeg vil gjerne at folk skal komme ut med et ferdig produkt. Kanskje noen får laget sitt første spill, sier Arthur.