I forbindelse med markeringen av Friluftslivets år og åpningen av Friluftslivets uke arrangeres kampanjen «Natt i naturen» av Norsk Friluftsliv. I Tromsø var det flere som samlet seg ved Rundvannet, inklusive flere partitopper, for å markere dette med å tilbringe natten utendørs. Til stede var det representanter fra Frp, SV, SP, KrF, Ap, Venstre og Høyre. Men det var kun SV som faktisk sov hele natta i telt.

– Kjempehyggelig

– Vi var tre stykker fra SV som overnattet her. Vi lå i camp og sov godt. Arrangementet fra kjempehyggelig, sier ordførerkandidat for SV, Ingrid Marie Kielland.

Organisasjonene Forum for natur og friluftsliv Troms, Troms Turlag, 4H, KFUK-KFUM speiderne, Tromsøya speidergruppe, Naturvernforbundet i Troms, Tromsø Jeger- og fiskerforening og Ishavskystens friluftsråd var også til stede. Og til sammen var det mellom 60 og 70 personer som teltet.

Tromsømarka

Til tross for at ikke alle partiene overnattet, så var de på plass under båldebatten klokken 20.00.

– Vi delte våre personlige friluftsopplevelser samtidig som det ble debatt omkring blant annet Tromsømarka. Her har vi politikere litt forskjellige meninger om hva som har skjedd i saken og hva som bør skje videre, sier Kielland.

Ordførerkandidat Anni Skogman i Tromsø Fremskrittsparti var på plass under båldebatten, men måtte dra hjem på grunn av ryggproblemer.

Ikke høy temperatur

– Jeg kan si at det ble ikke veldig høy temperatur i debatten. De som var der var spesielt opptatt å høre hva vi mente om friluftsliv og det som kanskje skapte mest temperatur var vedtaket i kommunestyret om Tromsømarka. Det var en veldig hyggelig kveld, sier Skogman.

Det er også Millicent Adubofour, 2.-kandidat for Tromsø KrF, enig i.

– Jeg ble syk, så jeg måtte dra hjem rundt midnatt. Men det var en fin kveld. Det var veldig interessant å høre alle fortelle om deres forhold til friluftsliv, sier hun.

Vellykket kveld

Eivind Høstmark Borge, fylkeskoordinator Forum for Natur og Friluftsliv Troms, forklarer at det var en vellykket kveld.

– Vi er godt fornøyd med oppmøtet. Det var god stemning og politikerne fikk muligheten til å prate med de forskjellige friluftsorganisasjonene om deres forhold til friluftsliv, sier han.

– Det var mellom 60 og 70 personer som sov utendørs ved Rundvannet og det har nok ikke skjedd før at så mange har overnattet ute samtidig her. Det var mange som fikk øynene opp for allemannsretten, legger han til.