Lundberg deltok, uten å vite det selv, i en konkurranse der hun fremsnakket norske bønder. Studenten, som er bosatt i Tromsø, skrev et innlegg som åpenbart gikk rett hjem hos Norges Bondelag.

– Jeg husker faktisk ikke helt selv hva jeg skrev, men det var ganske langt. Selv forsto jeg ikke helt at det var en konkurranse, så jeg ble ganske overrasket da de ringte og ville gi meg premien, sier Lundberg.

Støtter bøndene

Hun ville egentlig bare gi sin støtte til norske bønder, og hadde i utgangspunktet ingen ambisjoner om at det skulle fylle kjøleskapet. Men premien, som er et gavekort på 3.500 kroner, tilsvarende et årsforbruk på 18 kilo ost (Bondelagets beregninger basert på SSB-tall), falt definitivt i smak.

– Det var veldig hyggelig at de vil gi meg det. Jeg har et ganske normalt forhold til ost, og spiser en del av det på brødet, så da er det hyggelig å få det sponset, sier hun.

På studentbudsjett går det mye i både hvit- og brunost, men med full dekning på årsforbruket, ser ikke Lundberg bort fra at hun smeller til med mer eksotiske innslag.

– Det er jo mer enn jeg vanligvis spiser, så kanskje jeg slår litt på stortromma, og gå litt opp i prisklasse, sier hun fornøyd.

Kommer godt med

Det var i forkant av jordbruksforhandlingene 2014 at Norges Bondelag arrangerte en konkurranse hvor en kunne framsnakke en bonde. Med teksten ”Bonden gir meg korn til brødet, melk til frokostblandinga og deilig ost til både brødskiva og middagen. Jeg elsker bonden!” gikk Silje Lundberg til topps i konkurransen, og kunne innkassere den gjeve premien.

– Det var en veldig gledelig overraskelse, og som student kommer det godt med, konkluderer Lundberg.

Lederen i Troms Bondelag, Asgeir Slåttnes, sier følgende om vinnerbidraget:

- Vinnerteksten får fram at man gjennom hele dagen har behov for råvarer fra bonden og landbruket. Derfor er det flott at den innsatsen norske bønder legger ned for å produsere trygge norske råvarer blir framsnakket.