Det bekrefter regionsjef i Amfi, Trond Aase.

– Det har vært såpass vellykket med Habitat at vi ønsker å fortsette i det sporet. Vi prøver derfor å finne aktører som passer inn i møbel – og interiørsegmentet, forklarer han.

I utgangspunktet leter Amfi-kjeden etter tre-fire aktører for å fylle opp resten av kjøpesenteret. Han utelukker imidlertid ikke at ting kan bli annerledes.

Overetablering

– Vi prøver å få tak i nye aktører som kan flytte inn i 2. etasjen. Får vi én stor aktør som kan ta hele etasjen, er det også en mulighet. Det ser vi har vært en suksess med Habitat, som har et lokale på 2.000 kvadratmeter, sier regionsjefen.

Denne prosessen har imidlertid vist seg vanskelig for Veita, som i lengre tid har slitt med mange tomme lokaler.

– Det har vært en overetablering av nye butikker i Tromsø over kort tid, særlig innen tekstilsegmentet. Det har igjen ført til at det har vært en omveltning i hvordan man tenker at et kjøpesenter skal være. For oss er det ikke noe poeng i være et nytt Nerstranda eller Jekta. Vi ønsker at Veita skal være en unik destinasjon som trekker folk til nordbyen, forklarer Aase.

Han er derfor klar på at det er viktigere for Amfi å bruke den tiden det tar på å få de riktige aktørene til Veita, i stede for å forhaste seg.

– Vi henvender oss til en god del aktører, men ønsker et bærekraftig senter. Hvor lang tid det vil ta for senteret er fylt opp, tør jeg derfor ikke si.

– Over all forventning

5. september åpnet møbelforretningen Habitat dørene til sine nye lokaler i 1. etasje på Veita. Så langt har det vært en suksess, ifølge konseptsjef Petter Leiros.

– Responsen så langt har vært helt fantastisk og over all forventning. Det har vært så mye folk innom, og de kommer tilbake igjen og igjen, forklarer han.

Tilbakemeldingene han har fått fra kundene, er at nye sentrumsaktører er noe de har savnet.

– Nesten uten unntak sier alle at det er så bra at vi åpner i sentrum. De har rett og slett vært bekymret for sentrumsdøden, påpeker konseptsjefen.

Så langt har salget stått i stil med responsen.

– Salget har absolutt vært deretter, bekrefter Leiros.

ALL GRUNN TIL Å SMILE: Konseptsjef Petter Leiros mener responsen har vært fantastisk etter at møbelforretningen Habitat åpnet dørene på Veita 5. septemeber. Foto: Tom Benjaminsen