Da oppdaget en av de ansatte merker etter skudd på vinduet til en av skolens garderober.

- Når vi undersøker nærmere ser vi at det er snakk om skuddmerker fra det som sannsynligvis er et luftvåpen. Dette har mest sannsynlig skjedd torsdag kveld, forteller rektor ved skolen, Rune Torsteinsen.

Leies ut

- Ruta er ikke knust, opplyser han videre, men understreker at han opplever oppdagelsen som bekymringsverdig.

- På den ene siden er dette hærverk mot skolen og på den andre siden er det åpenbart at det har vært et våpen i nærheten av skolen på kveldstid. Gymsalen vår leies ut på kveldstid, og da er det leietakere som må passere der dette har skjedd. Vi er bekymret, sier han.

Varsling

Tirsdag varslet skolen foreldrene om hendelsen. I meldingen som ble sendt ut sto følgende:

"Heisann foresatte ved Skjelnan skole. Vi fant i går syv kulehull, sannsynligvis fra luftvåpen i vinduet til 2B sin garderobe. Det ser ut som om det er skutt fra kloss hold og siktet på en plakat som står på innsiden. Det er sannsynlig at dette har skjedd i løpet av helgen. Jeg har snakket med politiet i dag om dette. De anbefalte å kontakte foresatte for å skape en mulighet for tips i saken, hvem vet noe om luftgevær/luftpistoler som er i omløp hos ungdommene i Kroken? Ta kontakt med meg hvis det er informasjon som er av interesse. Vi ser alvorlig på saken. Rune Torsteinsen".

- Vi har aldri opplevd noe slikt før, og man blir jo engstelig. Vi var i dag i kontakt med politiet for å forhøre oss om hvordan vi skal forholde oss til hendelsen, sier Torsteinsen til iTromsø.

- Gått for langt

Han forteller at skolen ønsker å følge opp saken slik at liknende hendelser ikke finner sted igjen.

- Dette er rampestreker som har gått for langt. Skuddhull på en barneskole er ikke bra.

Operasjonssentralen hos politiet har ikke kjennskap til hendelsen. Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med etterforskningsleder Yngve Myrvoll tirsdag kveld.