Nord-Troms tingrett har dømt den ene av studentene, en 25 år gammel mann, etter at han natt til 6. april i år skallet ned en annen student.

Ifølge dommen skal de to ha endt opp i en krangel etter at tiltalte - iført gule bukser - hadde spøkt med noen andre om hvorvidt de sto i "homsetaxikøen".

Fornærmede skal ha reagert på tiltaltes fleiping med homofili, og skal ha gått bort til tiltalte og uttalt at det var han som "ser homo ut i den gule buksen". Fornærmede skal også gjentatte ganger ha dyttet den tiltalte 25-åringen i skulderen. Resultatet var at tiltalte til slutt skallet til fornærmede, slik at han fikk et brudd i nesebeinet og måtte sys med fem sting.

Tingretten har lagt til grunn at tiltalte handlet i selvforsvar, men mener skallingen ikke kan anses som nødverge som kan lede til frifinnelse. Mens aktor la ned påstand om fem månders ubetinget fengsel i straffesaken, mener retten det likevel foreligger flere forhold som gir grunnalg for bruk av samfunnsstraff.

Straffen er derfor satt til 120 timers samfunnsstraff. I tillegg må 25-åringen betale 10.000 kroner i oppreisning samt 1.700 kroner i erstatning til fornærmede.