Siktedes forsvarer, Ann Turid Bugge, sier den utvidede siktelsen i forbindelse med forsvinningen av Stein Håvard Larsen kom som en overraskelse på henne. Hun har siden den opprinnelige siktelsen ble tatt ut ikke fått noen indikasjoner fra politiet om at hennes klient skulle bli involvert i denne saken også.

Les også: Mann (48) siktet for dobbeltdrap.

– Jeg var i Tromsø i tre dager senest for én og en halv uke siden, og da var det aldri noen fra politiet som ga uttrykk for at min klient skulle bli siktet også i denne saken. Samtidig er det ikke uvanlig at politiet holder kortene tett til brystet under etterforskninger – det har noe med de taktiske momentene å gjøre, påpeker Bugge.

Mye telefonkontakt

Med tanke på det forestående avhøret, forteller advokaten at hun vil reise til Tromsø så snart det gjør seg praktisk mulig.

– Jeg fikk ikke vite om den utvidede siktelsen før i går kveld, og av praktiske årsaker vil jeg ikke få mulighet til å reise nordover med det første. Men jeg har mye kontakt med min klient over telefonen, og jeg vil prøve å komme til Tromsø så fort som det lar seg gjøre.

Les også: Her skal drapene på Kvaløysletta ha skjedd.

Reaksjon

Hva siktedes reaksjon på den nye siktelsen angår, kan hun ikke si så mye.

– Dette er taushetsbelagt informasjon, og det kan jeg ikke si noe om før min klient eventuelt har fristilt meg fra denne, avslutter Bugge.

Les også: Her leter de etter den savnede.