Mennene møtte i dag i Nord-Troms tingrett tiltalt for grove narkotikaforbrytelser. To av mennene erkjenner straffskyld for befatning med 200 gram kokain, mens kun to erkjenner å ha hatt 60 gram av det narkotiske stoffet mellom hendene.

Ifølge påtalemyndigheten er det en femte tromsømann – som allerede er dømt i saken – som var endelig mottaker av kokainpartiet.

Stoffet skal ha kommet fra en av de fire tiltalte, en 45 år gammel mann, mens de tre andre har fungert som underledd i narkokjeden.

– Jeg tenkte at det var noen kjappe penger å tjene, uttalte den ene tiltalte (26) under sin forklaring for retten.

Ble avlyttet

Mannen ble pågrepet på Tromsø lufthavn i september i fjor da han kom hjem fra en sydenferie. Men politiets opprulling av narkosaken startet allerede noen måneder tidligere. Under ransaking hjemme hos den alt straffedømte mannen, beslagla politiet over 114 gram kokain samt en del andre narkotiske stoffer. Ved hjelp av avlytting ble ytterligere fire tromsømenn koblet inn i kokainsaken.

Ifølge aktor i saken, konstituert statsadvokat Tor Børge Nordmo, bygger tiltalene både på ulike forklaringer samt opplysninger fra telefonavlytting.

Tre av mennene er tiltalt for å ha medvirket til oppbevaring og omsetning av 200 gram kokain. Den ene av dem, 26-åringen, vedgår kun å ha hatt befatning med 60 gram av stoffet.

På spørsmål fra aktor opplyste han at han hadde veid stoffet etter å ha mottatt det.

– Jeg ville vite hva jeg mottok og hva jeg leverte fra meg, sa 26-åringen, som likevel ikke kunne svare på hvorfor han i utgangspunktet hadde en digitalvekt hjemme.

Betalte ikke

Ifølge 26-åringen tjente han ingen penger på videresalget. Årsaken skal ha vært fordi mottakeren ikke gjorde opp for seg.

– Det eneste som kom inn, var 20.000 kroner noen dager etter at stoffet var overlevert. Disse pengene leverte jeg fra meg, hevdet tiltalte i retten.

Hjemme hos mannen fant politiet 24.000 kroner i kontanter, men 26-åringen avviser at disse er tjent på narkosalg.

Heller ikke hans jevnaldrende medtiltalte, som er tiltalt for å ha overlevert 60 gram av kokainet, skal ha tjent noe på sin deltakelse i narkooverdragelsen.

– Jeg skulle ikke tjene noe på det. At jeg var med på dette, skyldes bare dumskap fra min side, sa mannen i retten.