– Søket blir trolig gjenopptatt når våren kommer, bekrefter leder av etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjon, politioverbetjent Yngve Myrvoll.

Han opplyser at selv om det er enkelte spor igjen å følge – ikke minst mangler det å påvise levningene av den drepte – er drapsetterforskningen nå inne i en sluttfase.

Les også: - Helt vesentlig å finne den drepte

Grundig jobb

Politioverbetjent Myrvoll legger ikke skjul på at drapene har lagt beslag på mye av etterforskningskapasiteten ved politistasjonen de siste månedene.

– Det er blitt gjort en veldig grundig og god kriminalteknisk jobb for å knytte den drapssiktede til de to drapene på Kvaløysletta. Vi har også samarbeidet meget godt med Kripos, sier Myrvoll.

Les også: Kan ha drapsvåpenet

Hermod Magne Steinsund (48) ble funnet skutt og drept i sin egen leilighet på Kvaløysletta 23. september i fjor, mens antatt drepte Stein Håvard Larsen (45) trolig forsvant rundt 6. september. Politiet har siktet en 48 år gammel tromsømann for begge drapene. Han ble senest 14. januar i år varetektsfengslet for åtte nye uker begrunnet i bevisforspillelses- og gjentakelsesfare.

Grafikk: Her skal drapene på Kvaløysletta ha skjedd

Mannen nekter straffskyld for drapene, og han nekter enhver befatning med dem.

Skal observeres

Også påtaleansvarlig ved Troms politidistrikt, politiinspektør Einar Sparboe Lysnes, karakteriserer etterforskningsarbeidet i drapssaken som godt.

– Jeg oppfatter dessuten fremdriften som god, sier Lysnes.

Den 48 år gamle drapssiktede mannen skal nå til judisiell observasjon.

Politiet mener Stein Håvard Larsen (bildet) ble drept i begynnelsen av september. Larsen bodde i en leilighet i samme hus som drepte Hermod Magne Steinsund.