Mannen ble i 2012 dømt til seks måneders ubetinget fengsel for seksuelle handlinger mot to av sine stedøtre, overgrep som skal ha pågått over flere år.

For et drøyt år siden avslørte stedøtrenes kusine overfor skolens helsesøster at mannen også hadde forgrepet seg på henne. Befølingen skal ha skjedd utenpå klærne hennes, i forbindelse med at jenta overnattet hjemme hos tiltalte og hans familie i Tromsø.

Les også: Erkjenner overgrep mot barn

Nøktern

I tingretten nektet 41-åringen for å ha befølt den 13 år gamle jenta – slik han også hele tiden har nektet for å ha forgrepet seg på de to tidligere stedøtrene.

Les også: Idrettsleder (24) må i fengsel for overgrep

I dommen understrekes det at det er tiltaltes og fornærmedes forklaringer som utgjør de vesentlige bevisene i saken, og at det først og fremst er troverdigheten til tiltalte og fornærmede som er avgjørende for bevisvurderingen.

– Når retten har festet lit til fornærmedes forklaring, er det vektlagt at forklaringen er nokså detaljert om sted og hvordan befølingen har funnet sted. Videre er historien nøktern, og fremstår ikke som en overrapportering, heter det i dommen.

Les også: Tiltalt for flere seksuelle overgrep mot mindreårig

21 dagers fengsel

Retten påpeker også at den ikke fester lit til tiltaltes forklaring om at den fornærmede jenta aldri hadde overnattet hos dem.

41-åringen er i Nord-Troms tingrett dømt til ubetinget fengsel i 21 dager samt å betale 30.000 kroner til den fornærmede jenta.