Mannen i 50-årene ble på ettermiddagen 3. september i fjor tatt av politiet etter å ha fyllekjørt med en personbil på fastlandssiden. Blodprøve tatt om lag en time etter kjøringen viste at den tidligere norgesmesteren innen sin idrett da hadde en promille på hele 1,3.

Les også: Personbil kjørte etter ambulanse under utrykning

Risikabelt

Promillekjøringen skal ifølge dommen ha skjedd over en relativt lang, trafikkert strekning. Siktede skal dessuten ha kjørt tett opptil bilen som lå foran.

Les også: Promilletatt for andre gang på en dag

I retten avga mannen en uforbeholden tilståelse. Påtalemyndigheten foreslo at mannen skulle dømmes til 18 dagers fengsel og 105.000 kroner i bot.

Les også: Fyllekjørte på Stakkevollvegen

Bøtenivået i promillesaker er – som en hovedregel – satt til halvannen ganger brutto månedsinntekt. i Nord-Troms tingrett forklarte den promillesiktede tromsømannen at påtalemyndighets forslag til bot baserte seg på kapital- og lønnsinntekter i et år hvor han hadde hatt ekstraordinære inntekter.

18 dagers fengsel

Tingretten har lagt siktedes forklaring om et langt lavere normalt inntektsnivå til grunn, og har derfor fastsatt dommen til 18 dagers ubetinget fengsel samt 35.000 kroner i bot. Videre er tromsømannen fradømt førerretten i to år.

Mannen har vedtatt dommen.