Statistisk sentralbyrå (SSB) leverte nylig ut tabeller som viser hvor mange anmeldte lovbrudd begått i Norge de siste to årene. Tallene, som viser gjennomsnittet over to år, viser at antall anmeldte lovbrudd de to siste årene i Tromsø har gått opp.

Lavere enn landsgjennomsnittet

I fjor ble det i gjennomsnitt levert inn 4.744 anmeldelser i Tromsø, noe som vil tilsvare rundt 13 stykker om dagen i gjennomsnitt. Det er en økning fra perioden før, som viser 4.433 anmeldelser i året.

Til tross for økningen viser også tallene at Tromsø ligger under landsgjennomsnittet på antall anmeldelser i forhold til innbyggertall. I hele Norge var det i fjor et gjennomsnitt på drøye 386.000 anmeldte lovbrudd, noe som utgjør 77,6 anmeldelser per tusen nordmann. I Tromsø er andelen en del lavere, da det her bare var 68,6 anmeldelser per tusen innbygger.

Blant 100 verste

Tyveri – og vinningslovbrudd utgjør den soleklart største gruppen i politiets register. Om lag 46 prosent av alle lovbrudd i Norge i fjor tilhører denne avdelingen. Videre er 15 prosent innenfor trafikkforseelser.

Tromsø er ingen «snill» kommune på landsbasis, og er statistisk sett en av de hundre kommunene som har mest anmeldelser i året.

Likevel er det Balsfjord kommune som er verstingen i Troms fylke, med 91,4 anmeldelser per tusen innbygger.