-  Vi vil i neste uke vil gjennomføre et avgrenset søk i sjø i Tromsø. Vi vil også gjøre et avgrenset søk på land i Balsfjord, bekrefter regionlensmann Andreas Nilsen til itromso.no.

Onsdag morgen ba politiet tingretten om fire nye uker i varetekt for de tre drapssiktede i Vålnes-saken. Nord-Troms tingrett ga samme dag påtalemyndigheten medhold i videre varetektsfengsling.

Kan holdes fengslet

- Vår begjæring om fortsatt varetekt er begrunnet i straffeprosesslovens bestemmelse om at det vil støte den allmenne rettsfølelse å løslate de siktede nå, sier jourhavende politiadvokat Aase Widding til itromso.no.

Etter straffeprosesslovens paragraf 172 a) kan siktede i alvorlige straffesaker holdes fengslet dersom "det er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet dersom den mistenkte er på frifot".

Inntil i sommer begrunnet politiet sine fengslingsbegjæringer med fare for bevisforspillelse i saken, noe de ikke lenger mener at det er.

Ferdig etterforsket i oktober

Regionlensmann Andreas Nilsen opplyser at de vil ha saken ferdig etterforsket i løpet av uke 41.

- Vi har i dag hatt et oppsummeringsmøte, der vi har plukket ut de gjøremålene vi må ferdigstille. Vi er nå i gang med den siste kvalitetssikringen av etterforskningen, sier Nilsen.

I oktober skal saken overleveres statsadvokaten til gjennomgang. Tiltalespørsmålet vil bli avgjort av Riksadvokaten.

Regionlensmann Andreas Nilsen leder etterforskningen i drapssaken. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB scanpix
Politiadvokat Aase Widding ba onsdag morgen retten om ytterligere varetektsfengsling for de tre drapssiktede. Foto: TROND HAAKENSEN