Bussjåføren ble stoppet tidlig fredag 24. mai i år på Langnes etter at Nobina-ledelsen hadde fått tilbakemeldinger på at sjåføren kunne være påvirket av alkohol.

Bussen han førte gikk i rute fra Slettaelva med passasjerer om bord.

Uten førerkort

Bare halvannen uke senere, på kvelden tirsdag 4. juni, skal mannen ha blitt tatt igjen.

Til tross for at mannen ble fratatt førerkortet som følge av promillekjøringen med rutebussen, skal 55-åringen ha kjørt personbil – også denne gangen påvirket av alkohol.

Av tiltalebeslutningen fremgår det riktignok at påtalemyndigheten åpner for at mannen kan ha drukket alkohol først kort tid etter at han hadde kjørt bilen, men at 55-åringen uansett burde forstått at kjøringen kunne medføre politietterforskning fordi han da hadde kjørt uten gyldig førerkort.

Mannen er derfor tiltalt for to tilfeller av promillekjøring og ett tilfelle av kjøring uten gyldig førerkort – alt brudd på veitrafikkloven.

Kollegaer varslet

Etter at bussjåføren ble pågrepet i bussen på morgenen 24. mai, skal han i avhør ha erkjent å ha drukket alkohol dagen før. Etter det iTromsø kjenner til skal prøveresultatene vist at mannen kjørte med såkalt lavpromille.

Alle Nobinas rutebusser i Tromsø har alkolås, men sjåføren skal den aktuelle morgenen ha fått hjelp fra kollegaer til å få start på bussen. Det skal også ha vært kollegaer av den nå tiltalte bussjåføren som varslet Nobinas trafikkontor om at de mistenkte at 55-åringen hadde møtt på jobb med promille.