Fire Hells Angels-medlemmer som ble dømt i Hålogaland lagmannsrett har nå valgt å anke dommen til Høyesterett, skriver NRK. Det skal dreie seg om de fire som fikk de strengeste straffene.

HA-medlemmene anker over saksbehandlingsfeil, lovanvendelsen og straffeutmåling.

I alt ble syv av åtte i saken dømt i henhold til den såkalte "mafiaparagrafen" i straffeloven. Dette innebærer at maksimumsstraffen i lovbestemmelsen den tiltalte dømmes etter, forhøyes.

Disse anker saken:

Mann (51)Dom i tingretten: Ni års fengsel. Dømt etter «mafiaparagrafen». Dom i ankesaken: Fengsel i 8  og 6 måneder. Til fradrag i straffen går 166 dager for utholdt varetekt.   Mann (42) Dom i tingretten: Syv år og fire måneders fengsel. Dømt etter «mafiaparagrafen». Dom i ankesaken: Fengsel i 7  år og 6 måneder.   Mann (50)  Dom i tingretten: 10 år og 6 måneders fengsel (inkludert reststraff fra tidligere dom). Dømt etter «mafiaparagrafen». Dom i ankesaken: Fengsel i 10 år (inkludert reststraff fra tidligere dom) Til fradrag i straffen kommer 786 dager i fradrag for utholdt varetekt.   Mann (34) Dom i tingretten: 8 år og 6 måneders fengsel. Dømt etter «mafiaparagrafen». Dom i ankesaken: Fengsel i 9 år. Til fradrag i straffen kommer 687 dager for utholdt varetekt.