– Det er altfor dårlig dokumentert. Det er ingen seriøsitet over denne dokumentasjonen som Olsen legger frem, sier Høyres gruppeleder Lind.

Les også: Sa nei til millionkrav

Fester ikke lit

Han sier rett ut at han ikke fester noen lit til Olsens regnestykke, og at det er hovedgrunnen til at Høyre ikke stemte for opposisjonens krav om statlig fullfinansiering av barnehageplasser, da kommunestyret behandlet budsjettet.

– Det er umulig å ta standpunkt til disse påstandene som Olsen legger frem, og det ville ikke være ansvarlig å gjøre det i en så viktig sak som kommunens budsjett, sier Lind.

– Det gjelder ikke bare i denne saken, Mye av innholdet i opposisjonens budsjett var dårlig dokumentert, og noe av det som sto der var også direkte feil, legger Lind til.

For lettvindt

Venstres gruppeleder, Marie Fangel, begrunner deres avgjørelse om å si nei til krav om fullfinansiering, på følgende måte.

– Det blir rett og slett litt for lettvindt å velte denne kostnaden over på stat og regjering. Det er kommunens som har dette ansvaret, og får man en «dårlig deal», må man heller gå i dialog med regjeringen og drøfte løsninger. Da bør det imidlertid være flere enn bare Tromsø kommune som reagerer på at man kommer dårlig ut, sier Fangel.